Tuttu nimi miesten kaksinpelin voittoon Australian avoimissa

Tennis33

Novak Djokovic voitti Australian avoimen tennisturnauksen. Hän kukisti Melbournessa pelatussa miesten kaksinpelin loppuottelussa Venäjän Daniil Medvedevin suoraan kolmessa erässä luvuin 7–5, 6–2, 6–2.

Maailmanlistan ykkönen Djokovic mursi vain tunnin ja 53 minuuttia kestäneessä finaalissa vastustajansa syötön avauserässä kahdesti, toisessä erässä kolme kertaa ja päätöserässä kahdesti.

Turnauksessa neljänneksi sijoitettu 25-vuotias Medvedev jäi ottelun vanhetessa kokeneemman Djokovicin varjoon. Djokovic voitti Australian avoimet ennätyksellisesti yhdeksännen kerran.

Kaksinpelimestaruus oli 33-vuotiaalle Djokovicille 18:s grand slam -voitto. Hänen edellään miesten tennistilastossa ovat 20 grand slam -titteliä urallaan voittaneet Sveitsin Roger Federer ja Espanjan Rafael Nadal.