Tennis – Emil Ruusuvuori otti upean voiton ja eteni ensimmäistä kertaa urallaan ATP-turnauksen puolivälieriin

Suomen tennistähti Emil Ruusuvuori on edennyt ensimmäistä kertaa urallaan puolivälieriin ATP-tason turnauksessa. Suomalainen voitti Kazakstanin ATP 250 -kilpailun toisella kierroksella Australian Jordan Thompsonin tiukan yli kaksituntisen taistelun jälkeen erin 2-1 (6-2, 3-6, 6-4).

Ruusuvuori aloitti ottelun todella terävästi ja mursi vastustajan kolmesta ensimmäisestä syöttövuorosta kaksi ja kun suomalaispelaajan oma syöttö kulki vakuuttavasti eteni hän nopeassa tahdissa 5-1 johtoon. Tämän jälkeen erän voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä vaan Ruusuvuori ratkaisi erän heti ensimmäisellä eräpallolla ja näin avauserä suomalaiselle lukemin 6-2.

Toiseen erään tuli paljon sisuuntuneempi Thompson ja miehen syöttö parani avauserästä huomattavasti. Erä eteni todella tasaisena eikä syötönmurtoja juurikaan näkynyt vaan molemmat pelaajat pitivät omat syöttönsä varmasti eikä edes murtopalloja tullut kummallekaan pelaajalle. Erän ratkaisuksi muodostui erän kahdeksas peli, jossa Thompson sai kaksi murtopalloa ja toisen hän onnistui näistä käyttämään siirtyen samalla 5-3 johtoon. Heti perään mies onnistui pitämään oman syöttönsä ja näin toinen erä australialaiselle lukemin 6-3 ja samalla ottelun ratkaisu venyi kolmanteen erään.

Kolmas erä ei alkanut Ruusuvuoren kannalta kovinkaan hyvin, sillä hän menetti heti erän alussa oman syöttönsä ja vastustaja pääsi 1-3 johtoon. Onneksi suomalaisen kantti kesti ja mies piti heti oman syöttönsä ja otti heti perään vastamurron tasoittaen tilanteen 3-3. Erä eteni tämän jälkeen tasaisesti, mutta ratkaisu nähtiin, kun Thompson tuli syöttämään Ruusuvuoren johtaessa erää 5-4. Thompson kantti ei painetilanteessa kestänyt ja vaikka hän selvitti ensimmäinen ottelupallon niin toista hän ei enää selvittänyt ja näin ratkaiseva kolmas erä Ruusuvuorelle lukemin 6-4 ja samalla varmistui upeasti suomalaispelaajan uran ensimmäinen puolivälieräpaikka.

Ruusuvuori kohtaa puolivälierässä, joko turnauksen ykkössijoitetun Ranskan Benoit Pairen (ATP 28) tai Kazakstanin Mikhail Kukushkinin (ATP 91). Vaikka vastaa tulisikin Paire ei se olisi Ruusuvuoren kannalta ollenkaan huono juttu, sillä ranskalainen on pelannut viime aikoina todella heikosti. Kuudesta edellisestä ottelustaan ranskalainen on voittanut vain yhden, joten miehen vire ei todellakaan vastaa tämän hetkistä ATP-sijoitusta ja niinpä on epävarmaa voittaako hän tänään edes omaaa otteluaan.