Scroll Top

Tappara tiedotti uusista pelaajasopimuksista – mieluisa paluumuuttaja siirtyy kirvesrintoihin

Tappara piti lauantaina tiedotustilaisuuden, jossa seura kertoi kolmesta uudesta pelaajasopimuksesta. Sopimuksien joukossa oli yksi paluumuuttaja sekä kaksi tshekkiläisvahvistusta.

Embed from Getty Images

Odotetuin ja merkittävin uutinen oli Jukka Peltolan siirtyminen takaisin Tappara-paitaan. Peltola, 32, on toiminut urallaan kirvesrintojen kapteenina useamman vuoden ajan ja hyökkääjä myös kipparoi joukkueen Suomen mestaruuksiin vuosina 2016 ja 2017.

Peltolan kaksi edellistä kautta kului KHL:ssä Sibir Novosibirskin riveissä, jossa hän toimi joukkueen varakapteenina. Suomessa pelatessaan Peltola on edustanut ainoastaan Tapparaa.

Hyökkäysosastoaan Tappara vahvisti Peltolan lisäksi Jiri Smejkalilla. Isokokoinen sentteri siirtyy Tampereelle pelattuaan edelliset kolme kautta Tshekin liigaa HC Sparta Prahassa. Viimeisin kausi oli hyökkääjälle selvästi onnistunein, sillä Smejkal takoi 47 otteluun tehopisteet 13+18=31. Tshekkiläisellä on kokemusta myös KHL:stä 26 ottelun verran, kun hän pyörähti Medvescak Zagrebin riveissä kaudella 2016-17.

Smejkal ei jäänyt Tapparan ainoaksi tshekkiläiskiinnitykseksi, vaan joukkueeseen liittyy myös puolustaja Michal Moravcik. Miehen edellinen kausi kului niin ikään Tshekin liigassa, jossa hän edusti sekä HC Plzeniä että HC Litvinovia. 25-vuotias puolustaja on esiintynyt kahdesti myös MM-kisoissa Tshekin takalinjoilla.

Uusien sopimusten yhteydessä Tappara tiedotti myös puolustaja Veli-Matti Vittasmäen siirtymisestä KHL-jäille. Tapparan runkopuolustaja pelaa ensi kaudella Severstal Cherepovetsin joukkueessa.

Vittasmäen lisäksi Tapparan maalitykki Jere Karjalainen jatkaa matkaansa KHL:ään ja HK Sochin riveihin.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.