Tänään tulee kuluneeksi tasan 25-vuotta Suomen ensimmäisestä jääkiekon maailmanmestaruudesta – Katso finaalin maalit

Tänään on urheilussa ja erityisesti jääkiekossa historiallinen päivä, sillä tänään tulee kuluneeksi tasan 25-vuotta siitä, kun Suomi voitti sen kiekkohistoriansa ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruutensa Tukholman Globenissa 7.5.1995. Voitosta erityisen makean teki vielä se, että Leijonat kaatoi finaalissa juuri kisaisäntä Ruotsin maalein 4-1. 

Finaalin ehdoton tähti oli Ville Peltonen, joka teki ottelussa hattutempun. Ottelun neljännen maalin teki Timo Jutila, joka jätti kisoista ihmisten mieleen kuuluisan jutipumpun.

Leijonat esiintyi MM-kisoissa todella vakuuttavasti, sillä se hävisi kisojen kahdeksasta ottelustaan vain yhden ja tuokin tuli turnauksen avauspelissä Tsekkejä vastaan. Pudotuspelivaiheessa Leijonat oli todella kovassa iskussa, sillä joukkue päästi puolivälierässä, välierässä ja itse finaalissa vain yhden maalin. Suomen nuoriso-osasto nousi kyseisissä MM-kisoissa viimeistään suuren yleisön tietoisuuteen ja joukkueen ykkösvitja Ville Peltonen – Saku Koivu – Jere Lehtinen pelasi jäällä niin hurmiossa, että kolmikkoa ruvettiin kisojen aikana kutsumaan Tupu, Hupu ja Lupu ketjuksi. 

Suomalaispelaajista eniten pisteitä kisoissa teki Peltonen, joka oli pistepörssin kakkonen tehden turnauksessa tehot 6+5. Heti perässä kolmantena tuli Saku Koivu 10 tehopisteellä.

Kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittiin Jarmo Myllys ja parhaaksi hyökkääjäksi Saku Koivu. 

Turnauksen tähtikentällinen oli sekin hyvin suomalaispelaajien miehittämä. Puolustuksessa oli Timo Jutila ja hyökkäyksen muodosti kokonaisuudessa trio Peltonen-Koivu-Lehtinen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.