Suomi voitti avausottelunsa jääkiekon MM-kilpailuissa kaksivaiheisen ottelun jälkeen

Leijonat Iiro Pakarinen

Suomi avasi jääkiekon MM-kilpailut Latvian Riiassa voitokkaasti. Erittäin kaksijakoinen ottelu Yhdysvaltoja vastaan päättyi Leijonille lukemin 2–1.

Suomen maaleista vastasivat Atte Ohtamaa ja Iiro Pakarinen. Suomen paras pelaaja oli kuitenkin ylivoimaisesti 29 torjuntaa maalilla torjunut Jussi Olkinuora, jonka otteet pitivät suomalaiset voitossa kiinni läpi kamppailun.

Ottelu oli Suomen osalta hyvin kaksijakoinen. Parhaimmillaan Suomi oli toisen erän alussa, jolloin se vei Yhdysvaltoja kuin litran mittaa tehden lopulta kaksi maalia. Leijonien ottamat kaksi rangaistusta ja USA:n tekemä kavennusmaali sotkivat kuitenkin Suomen menoa.

Kolmas erä oli Leijonilta lähes pelkkää puolustamista kovaa painetta vastaan. Yhdysvallat käytti hyväkseen tempoaan, taistellen kiekosta koko ajan Suomen kannalta.

Leijonat jaksoivat kuitenkin loppuun asti.

Suomen pelit jatkuvat heti sunnuntaina ottelulla Kazakstania vastaan. Ottelu alkaa kello 16.15.