Suomi upeasti pronssille Edmontonissa – Venäjä jäi nuolemaan näppejään

Suomi voitti jääkiekon nuorten MM-kisoissa pronssia kaadettuaan pronssiottelussa Venäjän 4-1. Suomi oli toisessa ja kolmannessa erässä selkeästi parempi joukkue, eikä Venäjä löytänyt keinoja Nuorten Leijonien voittamiseen.

Venäjä tuli pronssiotteluun vahvasti kun Ilja Safonov maalasi Venäjän 1-0 -johtoon. Suomen maalivahti Kari Piiroinen ei saanut kiekkoa haltuunsa. Safonov ehti kiekkoon ennen Kasper Puutiota ja laittoi kiekon häkkiin.

Toisessa erässä Suomen peli alkoi kohentua. Tasoitusmaali syntyi viiden minuutin jälkeen, kun Anton Lundell ohjasi Topi Niemelän laukauksen sisään.

Kolmannessa erässä Suomi jatkoi siitä, mihin toisessa erässä jäi. Johtomaali tuli heti erän toisella minuutilla, kun Mikko Petman ohjasi Eemil Viron laukauksen maaliin. Petman teki turnauksen avausmaalinsa.

Venäjän kapteeni Vasili Podkolzin otti ottelussa vahvan ratkaisijan roolin huidottuaan kuutisen minuuttia ennen loppua Matias Mäntykiveä mailalla kasvoihin. Podkolzin sai 2+2 -minuutin rangaistuksen.

Suomi ei tehnyt neljän minuutin ylivoimansa aikana maalia, mutta teki lopussa kaksi maalia tyhjiin. Lundell ja Roni Hirvonen saivat maalimerkinnän.

Yhdysvallat nollasi Kanadan loppuottelussa

Myöhemmin keskiviikon vastaisena yönä pelatussa loppuottelussa Yhdysvallat kukisti Kanadan maalein 2-0. Alex Turcotte ja Trevor Zegras tekivät Yhdysvaltojen maalit, kun Turcotte osui ensimmäisessä ja Zegras toisessa erässä.

Spencer Knight pelasi nollapelin 34 torjunnalla ja pohjusti Yhdysvalloille viidennen nuorten MM-kullan. Knight pelasi kaikkiaan kolme nollapeliä Edmontonissa pelatuissa kisoissa. Yhdysvaltojen edellinen mestaruus oli vuodelta 2017.