Suomi kieltämässä rahaliikenteen ulkomaalaisille pelisivustoille

Suomen mahtava hallitus päätti budjettiriihessä, että se aikoo kieltää rahaliikenteen ulkomaalaisille pelisivustoille. Näin ollen esimerkiksi bet365:lle ei voisi tallettaa rahaa eikä nostaa voittoja sieltä. Perusteena on mikäpä muukaan kuin koko maailman ongelmat ratkaiseva keino; rahapelihaittojen vähentäminen!

Embed from Getty Images

Neuvotteleva virkamies Elina Rydman sisäministeriöstä kertoo, että keskeinen tavoite Manner-Suomen ulkopuolista pelitoimintaa koskevien rahansiirtojen estämisen taustalla on rahapelihaittojen ehkäiseminen ja vähentäminen.

Rydmanin mukaan arviona on, että saatavuuden rajoittaminen voisi vähentää nettipeleihin liittyviä ongelmia, vaikka estoja voisikin mahdollisesti kiertää.

– Veikkauksen tuoton turvaaminen ei ole EU-oikeudellisesti hyväksyttävä peruste lainsäädännöllisille toimenpiteille. Monopolia ei saa ylläpitää siksi, että se tuottaisi mahdollisimman paljon rahaa, vaan monopoli perustuu erityisesti pelihaittojen torjuntaan, Rydman muistuttaa.

Rydman kertoo, että arpajaislainsäädännön uudistuksia valmisteleva työryhmä tarkastelee muun muassa sitä, puuttuisiko maksuliikenteen esto elinkeinovapauteen sekä mitkä lainsäädännön muutokset ovat tarpeellisia. Myös maksuliikenteen estojen vaikutuksia arvioidaan.

Rydman arvioi, että esitysluonnos arpajaislain muutoksista voisi olla valmis lausuntokierrokselle vuodenvaihteessa. Eduskunnan käsittelyyn se etenisi ensi vuonna.

Geemedia toteaa, että sääntö-Suomi on jälleen kerran näyttänyt kyntensä! Kyseinen kielto tulee toimimaan yhtä hyvin kuin matkapuhelinten käyttökielto moottorikulkuneuvoa kuljetettaessa.

Ehdotus tuskin tulee menemään läpi, sillä sen valvominen on täysin mahdotonta ja näin hallitus menettäisi legitimeettinsä eli luottamuksensa kansaan.

Mutta mikäli tämä tulee menemään läpi niin Gee suosittelee esimerkiksi Skrillin käyttöönottoa ja sieltä saa Visa Electron tyyppisen Mastercardin käyttöönsä. Vaihtoehtoja on lukuisia!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.