Suomen naisten lentopallomaajoukkue nimetty

Suomen naisten lentopallomaajoukkue lähtee haastavasta tilanteesta valmistautumaan kohti elo-syyskuun EM-karsintoja. Päävalmentaja Tapio Kangasniemi on nimennyt 28 pelaajan ryhmän, mutta maajoukkueen leirityksen aloittamisen ajankohtaa ei vielä pysty määrittelemään.

Naisten EM-karsinnat on tarkoitus pelata koti-vierasotteluina 15.8.-6.9. Lohkon muut maat ovat Slovakia, Montenegro ja Kosovo. Lohkon kaksi parasta maata ottaa paikan syksyn 2021 EM-kisoihin.

– Haastavat ajat ovat käsillä myös urheilussa. Kesän suunnitelmat ehdittiin jo virittämään valmiiksi, kunnes korona puuttui peliin. Terveys on ihmiselle melko tärkeä asia, minkä varmasti jokainen on viime viikkojen aikana tajunnut. Jonain päivänä kuitenkin korona väistyy, mutta urheilu pysyy. Sen päivän jälkeen moni asia voi olla hiukan toisin, mutta varmaa on se, että urheilijat ja valmentajat palaavat salille. Urheileminen, kilpaileminen ja lentopallon pelaaminen jatkuu, Kangasniemi sanoo.

– Olemme nyt valmistautuneet niin, että pääsisimme heti käyntiin, kun vaan yleinen tilanne sen sallii. Siihen asti fysiikkavalmentajat ohjelmoivat pelaajille omatoimista harjoittelua. Tilanne ei ole harjoittelemisen kannalta hyvä, mutta naisten maajoukkueen viime vuosien ohjelmassa on ollut joka vuosi pitkä, 4-5 viikon tauko keskellä kesää. Siinä olemme tehneet omatoimiharjoittelua ja se on onnistunut useimmilla pelaajilla hyvin. Luotan siis nytkin pelaajiin ja heidän motivaatioonsa harjoitella. Tavoitteena on olla mahdollisimman valmis lajiharjoitteluun, kun sen aika sitten joskus on.

– Kilpailullisesti tietenkin syksyn EM-karsinnat ovat ykköstavoite. Sitä ennen olisi kuitenkin kiva päästä perustyön äärelle paikkaan, jossa kehittyminen tapahtuu, eli reenisalille!

Tuttuja nimiä ja nuoria pelaajia

– Nyt nimetyssä maajoukkueessa noin puolet on tuttuja nimiä viimeisien vuosien joukkueista. Siinä porukassa alkaa olla jo kokemusta niin Mestarien liigasta, kansainvälisistä peleistä ja tietysti kotoisesta Mestaruusliigasta. He muodostavat joukkueen rungon ja siirtävät harjoittelukulttuuria ja tekemisen mallia nuoremmille pelureille. Listasta puuttuu ainoastaan Roosa Laakkonen, joka jo hyvissä ajoin infosi tilanteestaan. Mestaruusliigan torjuntakuningattarelle ovet ovat kuitenkin jatkossa avoinna edustustehtäviin.

– Mahtavia pelaajauria on myös viime vuosina päättynyt; muun muassa Pauliina Vilponen 2018, Saara Esko 2019 ja nyt 2020 Laura Pihlajamäki. Huikeita ihmisiä, huikeita pelaajia ja kapteeneita, nimenomaan tässä järjestyksessä! Isot kiitokset heille kaikille vielä lentopallon eteen tehdystä työstä. Uuden kapteenin valinta on siis edessä.

– Tätä joukkuetta rakennettaessa vuosien varrella olemme koko ajan miettineet sitä, että nuoret potentiaaliset pelaajat voisivat nousta pikkuhiljaa maajoukkueen runkopelaajiksi. Heitä on tässä ryhmässä nyt kymmenkunta ja heille halutaan tarjota mahdollisuus kehittyä ja näyttää osaamistaan.

– Olen seurannut tarkasti Mestaruusliigaa kauden aikana ja on ollut hieno nähdä muun muassa Viivi Pyhäjärven, Saara Holmin, Neea Haataisen, Ella Autereen ja Emilia Joensalon läpimurtoa Mestaruusliigan pelaaviin kokoonpanoihin. Myös 1-sarja on ollut tiukasti tarkkailussa, koska siellä pelaa melkoinen joukko suomalaisia pelureita, Kangasniemi kertoo.

Lentopallon naisten maajoukkueryhmä 2020

Passarit
Kaisa Alanko, Nantes, Ranska, 101 maaottelua
Katja Kylmäaho, Hämeenlinnan Lentopallokerho, 44
Mila Viljanen, LP-Vampula, 0
Roosa Rautio, Tulsa, USA, 0

Laitapelaajat
Noora Kosonen, Gent, Belgia, 78
Salla Karhu, LiigaPloki, 75
Suvi Kokkonen, Hämeenlinnan Lentopallokerho, 63
Jessica Kosonen, Pölkky Kuusamo, 18
Emmi Riikilä, Hämeenlinnan Lentopallokerho, 12
Hilkka Hujanen, Puijo Wolley, 2
Saara Holm, Oriveden Ponnistus, 0
Viivi Pyhäjärvi, WoVo Rovaniemi, 0
Riikka Valkonen, Oulun Kisko, 0

Keskipelaajat
Daniela Öhman, LiigaPloki, 74
Michaela Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho, 48
Anna Czakan, LP Viesti, 15
Karoliina Friberg, Hämeenlinnan Lentopallokerho, 0
Nea Haatainen, LP Viesti, 0
Ella Autere, Puijo Wolley, 0
Jessika Mursula, Kuortane, 0

Hakkurit
Piia Korhonen, Dresden, Saksa, 77
Ronja Heikkiniemi, LP Kangasala, 44
Yasmine Madsen, LiigaPloki, 32
Iina Andrikopoulou, LP-Vampula, 0

Liberot
Roosa Koskelo, Stuttgart, Saksa, 48
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala, 44
Emilia Joensalo, LP-Vampula, 0
Netta Laaksonen, LP Viesti, 0

Joukkueenjohto
Joukkueenjohtaja Mariliisa Salmi
Päävalmentaja Tapio Kangasniemi
Apuvalmentaja Kasper Vuorinen
Apuvalmentaja/analyysit Aapo Rantanen
Tilastot Petri Virtanen
Fysiikkavalmentajat Anuliisa Lähitie, Teemu Rauhala
Fysioterapeutit Eerik Breilin, Petteri Friberg
Lääkäri Petri Helenius

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.