Suomen naiset kolmansia Salpausselän viestissä

Hiihtoliitto logo

Suomen naisten viestijoukkue sijoittui kolmanneksi Lahden maailmancupissa. Joukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski. Viestin voiton vei tottakai Norja ja toinen oli Ruotsi.

Embed from Getty Images

Matintalo hiihti Suomen ensimmäisen osuuden hyvin. Hän oli jo karkaamassa muilta osuuden lopussa, mutta alamäki kasasi kärkiryhmän yhteen. Matintalo tuli kuitenkin vaihtoon ensimmäisenä, mutta muut kovat olivat samassa ryhmässä.

Kerttu Niskanen hiihti todella vahvasti toisella osuudella. Therese Johaug pääsi vain seitsemän sekunnin päähän karkuun ja muut jäivät selvästi Suomen taakse.

Kolmannen osuuden hiihti Mononen. Norjan nuori Fossesholm hiihti hienon osuuden ja jätti muut kauas. Mononen tuli vaihtoon 52 sekuntia norjalaisen jälkeen.

Ruotsin Ebba Andersson pääsi matkaan kahdeksan sekuntia Pärmäkosken jälkeen. Andersson sai nopeasti Pärmäkosken kiinni ja toisella kierroksella jätti suomalaisen selvästi taakseen. Norjan ero Ruotsiin oli 43 sekuntia. Suomi jäi Ruotsista 17 sekuntia.

Suomen kakkosjoukkue Vilma Nissinen, Anne Kyllönen, Jasmi Joensuu ja Riitta-Liisa Roponen oli seitsemäs.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.