Suomalaisilta surkeat sijoitukset ampumahiihtolähdössä – ”suksivalinta ei onnistunut”

Norjalla oli hurja päivä ampumahiihdon maailmancupissa. Norjalaismiehet ottivat neloisvoiton 10 km:n pikakilpailussa Itävallan Hochfilzenissä. Sturla Holm Lägreid vei voiton, Johannes Dale oli kakkonen, Johannes Bö kolmas ja Vetle Christiansen neljäs.

Embed from Getty Images

Lägreidille voitto oli kauden ja uran toinen maailmancupissa. Kärkimiehet Lägreid ja Dale ampuivat kumpikin puhtaasti, mutta Lägreidin hiihtovauhti oli 7,9 sekuntia Dalea nopeampaa.

Tero Seppälä ylsi parhaana suomalaisena 31. sijalle. Vaikka Seppälä ampui vain yhden ohilaukauksen, jäi hän silti vajaat kaksi minuuttia (1.51,0) kärjestä. Syy löytyi Seppälän mukaan suksista

– Ladulla oli vähän vaikeampi päivä, ihan hyvältä tuntui, mutta suksivalinta ei onnistunut. Keli kuivahti niin äkkiä ja minulla oli vesikelin suksi, kun kohdistuksen aikana suksia testattiin ja oli lämmin ja märkä lumi, Seppälä tuumi.

Myös Tuomas Harjula lunasti paikkansa lauantain takaa-ajoon. Harjula kiersi kaksi sakkokierrosta ja päätyi 41. sijalle ja Olli Hiidensalo jäi 66. sijalle.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.