SPV oli katkaista Classicin huiman voittoputken

F-liigan miesten mestari Classic jatkoi voittoputkeaan tiukan kautta, kun se nousi kotonaan SPV:tä vastaan kahden maalin takaa tasoihin ja voitti ottelun lopulta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 6-5.

SPV ei häkeltynyt mestarien nopeasti rakentamasta 3–1-johdosta vaan käänsi sen toiselle tauolle mentäessä Janne Aution, Aapo Lokasaaren, Petri Hakosen ja Juuso Keskisen osumilla 3–5-etumatkaksi. Sami Johansson ja Alpo Laitila nostivat Classic heti päätöserän alkuminuuteilla tasoihin, mutta voittomaali ei onnistunut kummaltakaan joukkueelta edes jatkoajalla. Rangaistuslaukauskilpailussa Jukka-Pekka Pelto-Arvo ja Jari Hankkio nostivat SPV:n jo kahden maalin johtoon, mutta sitten kääntyi, kun Lassi Toriseva peitti vieraiden loput yritykset ja Ville Lastikka, Nico Salo ja Eemeli Salin päättivät omat yrityksensä maaliin.

Classic on koonnut 16 ottelun voittoputkestaan 46 pistettä menetettyään yhden vasta jatkoajalla taipuneelle Nokian KrP:lle ja nyt yhden SPV:lle.

Sunnuntain kahdessa muussa ottelussa jälki oli sitäkin selvempää, kun Westend Indians löi vieraissa Steelersin 10-3 ja Happee kotonaan Welhot 12-5.

Hämeenlinnassa Indians takoi voittoon riittäneet maalit 14 minuutissa ottelun alusta, kun Kevin Nylund, Eero Harjula, Samuli Alaluusua ja Santeri Toropainen laukoivat tilanteeksi jo 0-4. Indiansilta löytyi tänään kahdeksan eri maalintekijää. Samuli Alaluusua oli ”Heimon” tehokkain saldolla 2+2, Santeri Toropainen kokosi 1+2. Steelersin maaleista teki Sami Saarinen ensimmäisen ja syötti toisen.

Jyväskylässä ehätti Happee jo 6–0-johtoon ennen kuin Topias Simonen toisen erän puolivälissä osui Welhojen avausmaalin. Keskisuomalaiset johtivat toisella tauolla 7-2 ennen kuin maaleja päätösjaksolla alettiin latoa vuorotahtiin kumpaankin päähän. Paul Kotilainen hurjasteli Happeelle viisi (2+3), Roni Laasonen neljä (3+1) ja Jami Manninen kolme (2+1) tehopistettä.

F-liigan naisten B-lohkon päivän ainoa ottelu sai dramaattisen päätöksen, kun Pirkat löi 4–3-voittomaalin ÅIF:n verkkoon vain neljä sekuntia ennen ottelun loppua. Kolmen pisteen voittoa jahdannut ÅIF pelasi tilanteessa ilman maalivahtia.

Vielä kolmannen erän puolivälissä ÅIF johti trilleriä 3-1, mutta ratkaisuhetkillä Pirkat oli jälleen kerran vahva. Pinja Myllymäki kavensi, ja kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua hän syötti Krista Siukolan laukoman tasoituksen. ÅIF:n riskipeli kuudella kenttäpelaajalla kostautui ajassa 59.56 Sarita Ranta-Ahon iskiessä kaikki pisteet Pirkkalaan.

Pirkat nousi voitollaan tasapisteisiin B-lohkoa johtavan ja kaksi ottelua vähemmän pelanneen SaiPan kanssa. Kolmantena oleva ÅIF on jäänyt kaksikosta nyt seitsemän pistettä.