SM-liiga – SaiPa hankki kovan vahvistuksen joukkueen puolustukseen

SM-liiga-seura SaiPa hankki todella kovan vahvistuksen, kun puolustaja Urho Vaakanainen saapuu lainasopimuksella Boston Bruinsin organisaatiosta lappeenrantalaisten riveihin. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi ja kestää siihen saakka kunnes NHL-leirit aikanaan alkavat.

Vaakanainen on SaiPalle entuudestaan tuttu pelaaja, sillä mies pelasi keltamustien riveissä kaudella 2017-2018 kunnes siirtyi rapakon taakse pelaamaan. Hyvänä yleispuolustajana tunnettu Vaakanainen on kesän 2017 draftin ykköskierroksen varaus, kun Boston varasi suomalaisen numerolla 17. NHL:n portteja mies on kolkutellut kahden viime kauden aikana, mutta otteluita on kertynyt yhteensä vain seitsemän. Viime kauden mies pelasi käytännössä kokonaan AHL-joukkue Providence Bruinsin riveissä, jossa pelejä kertyi yhteensä 54 tehoin 5+9.

Embed from Getty Images

Vaakanaisen tulo SaiPaan tuli juuri oikeaan saumaan, sillä joukkueen puolustus on tällä hetkellä todella kapea, joten joukkue saa nyt ykkös pakkipariin hyvän laatupuolustajan, josta on hyötyä myös ylivoimalla, sillä SaiPan pakistossa ei Veeti Vainion lisäksi juuri kiekollista taitoa ole.

Liiga-SaiPa OY:n toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi SaiPan tiedotteessa asiaa näin.

– Meillä on puolustuksessa loukkaantumisia ja Bruins haluaa Vaakanaiselle pelejä ennen NHL:n alkua. Uke halusi tulla meille, joten mielellämme autamme häntä saamaan pelituntumaa ja samalla hän auttaa meitä.

Myös Vaakanainen oli itse todella tyytyväinen lainapestiin ja erityisesti siihen, että mies pääsee pitkästä aikaa pelaamaan.

– Kiva päästä pelaamaan ja saada tatsia alle. Edellisen kerran olen pelannut maaliskuun puolivälissä, mutta olen kyllä täydessä pelikunnossa Vaakanainen kertoi SaiPan tiedotteessa.

Embed from Getty Images

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.