Silverstone varautuu kahteen F1-kilpailuun elokuussa

Formula ykkösten kisajärjestäjät pyrkivät käynnistämään kauden 5. heinäkuuta Itävallassa ja ajamaan siellä myös viikkoa myöhemmin. Kauden kolmanneksi ja neljänneksi kilpailuksi kaavaillut Britannian Silverstonen GP:t uhkaavat siirtyä elokuulle.

Embed from Getty Images

Britannian hallituksen perjantainen linjaus matkustusrajoituksista oli kova isku Silverstonen F1-osakilpailuille. F1 toivoi poikkeuslupaa, mutta sitä ei tullut. Kesäkuun 8. päivä alkaen maahan saapuvia odottaa kahden viikon karanteeni.

Silverstonen moottoriradan toimitusjohtaja Stuart Pringle kertoi Sky Sportsin haastattelussa, että molempien kilpailuviikonloppujen ajamiseen elokuussa on jo varauduttu.

– En ajattele, että tulee olemaan ongelmia löytää päivämääriä kahdelle kilpailulle. Se mitä tarvitsemme, on vihreä valo hallitukselta, ja se ottaa aikansa. F1 tarvitsee tämän vapautuksen, Pringle viittasi karanteenimääräysten poistamiseen huippu-urheilun ollessa kyseessä.

Kymmenestä F1-tallista peräti seitsemän pitää majaansa Englannissa. Sarja on pyrkinyt vakuuttamaan Britannian poliittista johtoa sillä, että kisojen järjestäminen vaikuttaa kymmeniintuhansiin työpaikkoihin.

Pringle peräänkuulutti jo viime viikolla, että Silverstonessa kyse ei ole vain kilpailusta vaan myös koko teollisuudenalan paluusta toimintaan. Tällä viikolla hän painotti sanomaansa ja sitä, että jatkaa neuvotteluja hallituksen kanssa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.