Samuli Jukuri tekee KHL-debyyttinsä Jokereiden maalilla Neftehimikiä vastaan

Jokerit kohtaa keskiviikkoillan vierasottelussaan Neftehimik Nizhnekamskin. Antti Pihlströmille ottelu on 400:s KHL:n runkosarjassa. Maalivahti Samuel Jukurille taas ensimmäinen.

Pihlström pelasi ensimmäiset KHL-pelinsä jo kaudella 2011-12 Salavat Julajev Ufassa. Hän on edustanut sarjassa myös TsSKA Moskovaa. Kymmenessä kaudessa ja 399 pelissä hyökkääjä on tehnyt 69+61=130 tehopistettä. Suomalaispelaajista 400 runkosarjapelin rajapyykin ovat KHL:ssä rikkoneet aiemmin ainoastaan Petri Kontiola, Juuso Hietanen, Jonas Enlund, Sami Lepistö ja Teemu Hartikainen.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jukurille, 24, tämä kausi on ensimmäinen Jokereiden organisaatiossa. Alkukaudesta seitsemän Mestis-peliä Kiekko-Vantaan riveissä pelannut maalivahti on sarjan pelitauon aikana harjoitellut tiiviisti Jokereiden mukana. Tänään hän saa tulikasteensa KHL:ssä. Viime ottelut torjunut Janis Kalnins on kokoonpanossa varamaalivahtina.

Myös kenttäpelaajien osalta Jokerit tekee muutoksia. Ketjuja ja pakkipareja on sotkettu sitten maanantain Avtomobilist-pelin. Kokoonpanoon nousevat Julius Junttila, Jonathan Pudas ja Tommi Kivistö. Sivuun jäävät Henri Ikonen, Niklas Friman ja Sami Lepistö sekä loukkaantumisista kärsivät Anders Lindbäck, Saku Mäenalanen, Iiro Pakarinen ja Aleksi Halme.

Jokerit lähtee hakemaan paluuta voittokantaan maanantain 0-2-tappion jälkeen. Helsinkiläiset ovat läntisessä konferenssissa kuudentena ja voitolla on mahdollisuus ohittaa viidentenä oleva Dinamo Minsk, joka on pelannut kolme ottelua helsinkiläisiä enemmän.

Illan vastustaja Neftehimik on itäisessä konferenssissa viimeisenä ja käytännössä menettänyt mahdollisuutensa pudotuspelipaikkaan. Aliarvoimiseen ei Jokereilla kuitenkaan ole varaa, sillä viidestä viime pelistään Neftehimik on voittanut kolme.

Jokerit ja Neftehimik ovat kohdanneet KHL:ssä tähän asti 12 kertaa runkosarjassa ja voitot ovat helsinkiläisten eduksi 8-4. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi syyskuussa Hartwall Arenassa Jokereiden voittoon numeroin 6-0.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

33 Markus Hännikäinen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 93 Peter Regin – 25 Henrik Haapala
6 Jesse Joensuu (A) – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 64 Jonathan Pudas
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 4 Tommi Kivistö

35 Samuel Jukuri (98 Janis Kalnins)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.