Sami Kapanen myy KalPan!

Sami Kapanen on myynyt KalPa Hockey Oy:n omistuksensa joukolle maakunnallisia vaikuttajia, jotka omistavat jatkossa KalPan osake-ja äänienemmistön tätä tarkoitusta varten perustetun Savonmaan Puolesta Oy:n kautta.

– Alkuperäinen ajatus KalPan omistukseen lähtiessäni oli turvata Kuopion kiekkoilun jatkuvuus ja palauttaminen Liiga-tasolle. Nyt vajaa kaksi vuosikymmentä myöhemmin voi mielestäni sanoa sen toteutuneen onnistuneesti. Itse olen saanut KalPalta paljon, enemmän kuin osasin kuvitella vuosituhannen alussa pohtiessani päätöstä sijoittaa KalPaan, Sami Kapanen sanoo kaupasta tiedotteessa.

Kapanen siirtyi kasvattajaseuransa omistajaksi vuonna 2003. 2010-luvun aikana hän on toiminut KalPassa myös puheenjohtajana, urheilujohtajana ja valmentajana.

KalPa Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen olisi toivonut Kapasen jatkavan omistajaroolissaan.

– Kauppa tehtiin Samin aloitteesta. Uskon että puhun kaikkien osakkaiden puolesta kun sanon, että meistä olisi ollut erittäin hyvä ratkaisu jos Sami olisi jatkanut edelleen KalPan pääomistajana. Mutta kun Sami oli päättänyt yhtiöstä luopua, niin halusimme varmistua toiminnan jatkuvuudesta niin että toimintaa on mahdollista harjoittaa jatkossakin niiden samojen arvojen mukaisesti kun tähänkin asti. Juoksimme tämän porukan kasaan yhdessä Markuksen (Pohjonen)kanssa, ja oli hienoa huomata miten suurin osa kontaktoiduista oli valmis lähtemään mukaan tähän projektiin, josta ei ole euroakaan odotettavissa takaisin, ainoastaan hyvää mieltä, Sutinen kommentoi.

Viime syksynä Kapanen lähti ensimmäistä kertaa valmentaja ulkomaille saatuaan päävalmentajan paikan Sveitsin liigan HC Luganosta. Pesti päättyi potkuihin joulukuussa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.