Salibandyliigalle harvinaisen tyhmä nimi

Salibandyliigan brändi jää historiaan, kun sarja muuttuu F-Liigaksi. Uuden F-Liigan alla pelataan sekä miesten että naisten pääsarjoja. Salibandyliitto tiedotti päätöksestä keskiviikkona.

30 joukkueen liigasta (naiset 16 joukkuetta, miehet 14 joukkuetta) kasvaa lähes 900 pelaajan myötä koko Suomen suurin palloiluliiga. On todella erikoinen laskukaava, miten miehet ja naiset saadaan saman brändin alle.

– Meillä 30 joukkuetta pelaa samassa yhteisessä F-Liigassa: miesten ja naisten sarjoissa. Meille on tärkeää saada kaikki joukkueet saman brändin alle, F-Liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen alleviivaa tiedotteessa.

Sarjan mukaan F-kirjain symboloi salibandyn englanninkielistä nimeä floorball, mutta myös sanoja Finland ja falcon.

– Olemme todella innoissamme. Uusi aika alkaa. Ja tätä varten on tehty valtavasti töitä. F-Liiga antaa seuroille mahdollisuuden uudenlaiseen kasvuun. F-liiga haluaa näkyä ja vaikuttaa kotimaan ohella jatkossa myös kansainvälisesti.

– Salibandy on maailmalla vauhdikkaasti kasvava laji. Haluamme, että huippusalibandyn seuraaminen kohdistuu nimenomaan Suomen liigaan. Sen takia brändistä tehtiin myös helposti kansainvälistettävä, Nurminen lisää.

Vuoteen 2028 mennessä F-liigan tavoite on olla maailman paras ja arvokkain salibandyn liiga ja brändi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.