Ruusuvuoren pelit Ranskan avoimessa tennisturnauksessa loppui kuin kananlento

Emil Ruusuvuoren urakka Ranskan avoimessa tennisturnauksessa jäi vain yhden ottelun mittaiseksi. 21-vuotias suomalainen taipui grand slam -turnauksen avauskierroksella ranskalaiselle Benjamin Bonzille neljässä erässä luvuin 2–6, 4–6, 6–4, 4–6. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 33 minuuttia.

– Olosuhteet olivat tänään absurdit – kaikki oli todella vaikeaa. Vastustaja käsitteli tilanteen alussa paremmin, kun itse olin hukassa. Ikinä ei ole hyvä lähteä tällä tavalla kisasta, Ruusuvuori harmitteli.

Ruusuvuori on maailmanlistalla 92:s ja 24-vuotias Bonzi 226:s. Ranskalainen selvitti tiensä Pariisissa pelattavan arvoturnauksen pääsarjaan karsintojen kautta.

Palkintorahaa Ranskan avointen avauskierroksen tappiosta huolimatta Ruusuvuori kuittasi 60 000 euroa.

Bonzi aloitti ottelun terävästi ja hallitsi haastavat tuuliolosuhteet paremmin. Hän mursi avauserässä Ruusuvuoren toisen ja kolmannen syöttövuoron ja siirtyi nopeasti 4–1-johtoon. Syötönmurtojen turvin Bonzi vei avauserän helposti 32 minuutissa luvuin 6–2.

Myös toinen erä alkoi Bonzin komennossa, kun ranskalainen mursi heti suomalaisen ensimmäisen syöttövuoron ja vei lopulta toisen erän luvuin 6–4.

Kolmannessa erässä Bonzi mursi jälleen suomalaisen ensimmäisen syötön, mutta Ruusuvuori ei lannistunut ja otti kamppailun ensimmäisen syötönmurtonsa. Syötönmurron jälkeen 21-vuotias suomalainen siirtyi nopeasti 5–1-johtoon. Näytti, että Ruusuvuori vie erän helposti, mutta Bonzi taisteli ja kavensi pelin 4–5:een. Ruusuvuori eteni kuitenkin syötönmurron turvin 6–4-erävoittoon.

Tasaisen neljännen erän ratkaisu nähtiin, kun ranskalainen mursi Ruusuvuoren syötön tilanteessa 4–4 ja piti tämän jälkeen oman syöttönsä.