”Paras NHL:n ulkopuolella pelaava suomalainen jääkiekkoilija”

Helsingin Jokerit julkaisi tänään kotisivuillaan videon huippupuolustaja Mikko Lehtosesta. Jokerit kehuu täysin ansaitusti Lehtosta Euroopan parhaaksi puolustajaksi. Lisäksi Jokerit tituleeraa Lehtosen parhaaksi suomalaiseksi jääkiekkoilijaksi, kuka ei pelaa NHL:ssä.

Lehtonen rikkoi menneellä kaudella Jokereiden yhden kauden puolustajien piste-ennätyksen runkosarjassa tehtyään 60 ottelussa huikeat tehot 17+32. Niillä hän oli KHL:n puolustajien pistepörssin ykkönen ja sijoittui koko sarjan pistepörssissä kuudenneksi, mikä on puolustajalta huikea suoritus.

Lehtoselle viime kausi Jokereissa oli uran ensimmäinen. Jokereita ennen hän pelasi Ruotsissa HV 71:ssä ja Lehtonen kuului viime keväänä kultaa voittaneeseen leijonaryhmään. Lehtonen on rakentanut uraansa tietoisesti rauhassa ja se näkyy tuloksissa. Hän olisi jo täysin valmis siirtymään rapakon taakse mutta hänellä on vielä ensi kaudeksi sopimus Jokereiden kanssa, jossa ei ole NHL-optiota. Toki on olemassa vaihtoehto, että joku seura ostaa hänen sopimuksensa ulos.

– Tämä oli henkilökohtaisesti paras kauteni ja olen siitä kiitollinen Jokereille. Olen ottanut isoja steppejä kauden aikana ja toivottavasti niitä pystyy ottamaan myös jatkossa, Lehtonen kertoo videolla

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.