NBA-kauden peruuntuminen edelleen mahdollista – Kyrie Irvingin synnyttämä kapina on ottanut tuulta alleen

Koripalloliiga NBA:n on määrä palata pelikentille 30. heinäkuuta, jolloin koronaviruksen keskeyttämää kautta jatkettaisiin Orlandossa. Tuoreimpien lähteiden mukaan useat NBA-pelaajat kuitenkin vastustavat kauden viemistä loppuun. 

Embed from Getty Images

Äänekkäimmän ulostulon on suorittanut Brooklyn Netsin Kyrie Irving, joka ei allekirjoita liigan aikomuksia kauden jatkamisen suhteen. Stadiumin ja The Athleticin NBA-toimittaja Shams Charania tiesi kertoa, että Irving on esittänyt kantansa virtuaalikokokouksessa yli 80:nnelle paikallaolleelle NBA-pelaajalle. 

Irving, 28, on sekä yksi NBA:n pelaajajärjestön varapuheenjohtajista että yksi lajin kirkkaimmista tähdistä. Takamiehen mukaan kauden jatkaminen tulisi viemään jalansijaa Yhdysvalloissa velloneilta mielenosoituksilta ja systemaattiseen rasismiin liittyvältä keskustelulta. 

– En kannata Orlandoon menemistä. En halua tukea systemaattista rasismia ja hevonpaskaa. Jokin tässä haisee, kertoi Irving kokouksessa Charanian mukaan.

Irvingin kannalle on raporttien mukaan asettunut ainakin kaksi Los Angeles Lakersin pelaajaa, Utah Jazzin Donovan Mitchell sekä Portland Trail Blazersia edustava Carmelo Anthony

Anthony on jo aiemmin avautunut julkisesti siitä, että pelaajille ei ole annettu tarpeeksi tietoa Orlandossa järjestettävästä 22 joukkueen “kuplasta”. Pelipaikkana toimivan Disney Worldin turvallisuus sekä muut järjestelyt ovat herättäneet kysymyksiä. 

Oman vastalauseensa Irvingin puheille sekä koko saagalle on antanut myös lajin suurin tähti LeBron James, joka puoltaa kauden jatkamista. Hänen mukaansa NBA-ottelut eivät poissulje sitä, etteikö hän voisi olla edelleen vaikuttamassa yhteiskunnalliseen muutokseen.

Loppukauden peleistä on mahdollista jäädä pois, mutta tällöin NBA pidättää osan näiden pelaajien palkoista. 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.