Manchester City sai kaverin UEFA-turnauksien pelikieltoon

Turkkilaisseura Trabzonspor on saanut Euroopan jalkapalloliitolta UEFA:lta vuoden mittaisen osallistumiskiellon Euroopan huipputurnauksiin rikottuaan taloudellisia reilun pelin sääntöjä.

Embed from Getty Images

UEFA ilmoitti keskiviikkona tiedotteessaan, ettei Trabzonspor ole pystynyt noudattamaan liiton kanssa tehtyä sovintoratkaisua, jonka osapuolet laativat seuran jäätyä sääntörikkomuksistaan kiinni vuonna 2016.

Osallistumiskielto astuu voimaan joko kaudelle 2020-21 tai 2021-22. Jos Trabzonspor ei siihen mennessä selviä mihinkään UEFA:n euroturnaukseen, on liitto valmis luopumaan rangaistuksesta.

Trabzonspor on tällä hetkellä Turkin Superliigan piikkipaikalla. Ilman osallistumiskieltoa sarjamestaruus varmistaisi joukkueelle suoran paikan ensi kauden Mestareiden liigaan.

Taloudelliset reilun pelin säännöt tekivät ensiesiintymisensä vuonna 2011. Ne on luotu estämään seuroja käyttämästä rahaa enemmän kuin ne sitä itse tekevät. Italian suurseura AC Milan ja Englannin hallitseva mestari Manchester City ovat kumpikin kärsineet samankaltaisen rangaistuksen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.