Mäkihypyn maajoukkue nimetty

Mäkihypyn miesten maajoukkue kaudelle 2020-2021 on nimetty. Suomen joukkue suuntaa uuteen kauteen kuuden urheilijan voimin. Joukkueeseen on nimetty Andreas Alamommo, Antti Aalto, Arttu Pohjola, Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä ja Niko Kytösaho.

– Potentiaalia on koko porukassa olemassa. A-maajoukkueelle luodaan parhaat mahdolliset olosuhteet harjoitella ja valmistautua uuteen kauteen. Mikäli näemme lupaavia ja hyviä suorituksia, niin ovat ovet auki toki muillekin, toteaa päävalmentaja Janne Väätäinen.

Miesten maajoukkueen toiminta tulee keskittymään Kuopioon. Leirejä harjoittelukaudelle on suunnitteilla ainakin Lahteen, Rukalle ja Vuokattiin.

– On selvää, etteivät kaikki urheilijat voi muuttaa täyspäiväisesti Kuopioon. He harjoittelevat myös omalla paikkakunnallaan laadukkaasti ja aina on järjestettävissä mahdollisuus tulla Kuopioon harjoittelemaan. Käyn myös päävalmentajana seuraamassa muilla paikkakunnilla, miten asiat sujuvat ja edistyvät, kertoo Väätäinen.

Mäkihypyn kansainvälinen kilpailuohjelma on vielä auki ja koronatilanteella on vaikutuksensa myös joukkueen toimintaan.

– Paljon on vielä auki koronatilanteen takia, mutta nyt keskitytään työntekoon. Kartoitetaan asioita ja varmasti lähdetään tekemään lajitaidon ja teknisen osaamisen kautta töitä. Kun maailmantilanne normalisoituu ja on aika kilpailla, niin päästään mittamaamaan tasoa ja näkemään kehityksen kaarta kansainvälisten kisojen kautta, päättää Väätäinen.

Naisten maajoukkue ja mäkihypyn muut harjoitusryhmät valmentajineen julkaistaan myöhemmin.

A-maajoukkue miehet

Andreas Alamommo
Antti Aalto
Arttu Pohjola
Eetu Nousiainen
Jarkko Määttä
Niko Kytösaho

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.