Legendaarinen Jokipojat kokonaan uusiksi

Joensuun Jokipojien taustayhtiön omistajaportaassa on tapahtunut uudistus, kun seuran entiset omistajat Henry Rösch ja Jarkko Immonen ovat myyneet osuutensa.

Uusien omistajien joukossa on Joensuun liike-elämässä ja jääkiekossa tunnettuja nimiä. Jaakko Lipponen, Anssi Kekäläinen, Harri Karttunen, Juha Kupiainen ja Joona Laakkonen sekä KHL-tähdet Miro Aaltonen ja Tomi Karhunen ovat mukana uudessa järjestelyssä osaomistajina.

– Olemme etsineet seuralle lisävoimia pidemmän aikaa, ja tätäkin kuviota oli pohjustettu jo vuoden verran. Pelillinen puoli on meillä onnistunut varsin mallikkaasti, mutta pääomasta ja toimijoista on ollut kroonista pulaa, kuten kaikilla muillakin Mestis-seuroilla Suomessa. Kieltämättä reki on ollut välillä raskas vetää, ja tuntui, että nyt on hyvä aika tehdä tilaa uusille kasvoille, pitkän uran Jokipoikien takalinjoilla kiekkoillut Jarkko Immonen kertoo seuran tiedotteessa.

Omistajien lisäksi seuralla vaihtuu myös nimi, kun vuosina 1960–1994 käytössä ollut Joensuun Kiekko-Pojat tekee paluun. Myös vanha logo tekee paluun.

Joensuun Kiekko-Poikiin sulautetaan myös viime kaudella jääkiekon 2. divisioonassa pelannut Karjalan Kopla, joka luopuu sarjapaikastaan.

Koplan taustalla toiminut Jaakko Lipponen siirtyy samalla Kiekko-Poikien toiminnanjohtajaksi.

– Meillä on nyt Joensuussa yksi vahva kiekkoseura. Tästä on pitkään puhuttu, ja fiilis on tällä hetkellä aika uskomaton. Erittäin hyvä uusi porukka on saatu nyt kasaan, ja iso kiitos heille kaikille jo tässä vaiheessa, Lipponen hehkuttaa.

Kiekko-Poikien taustayhtiön uutena puheenjohtajana aloittaa K-kauppiaana tunnettu Juha Kupiainen.

– Uuden omistajaryhmän kesken on sovittu, että heti starttiin vahvistamme yhtiön tasetta ja pyrimme rakentamamme budjetin puitteissa luomaan suunnitelmat alkavalle tilikaudelle – tosin hallitus ottaa aikanaan näihin asioihin tarkemmin kantaa, Kupiainen kertoo.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.