Lauri Kerminen kauden paras lentopalloilija

Lauri Kerminen nimettiin kauden 2019-2020 parhaaksi lentopalloilijaksi edellisen kauden tavoin. Roosa Koskelo valittiin myös uudelleen kauden naislentopalloilijaksi. Mieslentopalloilijaksi nimettiin Mikko Esko. Beach volleyn parhaiksi valittiin Jyrki Nurminen ja Taru Lahti-Liukkonen.

Lentopalloliiton liittohallitus päätti kauden 2019-2020 parhaat kokouksessaan maanantaina. Koronavirustilanteen takia valinnat julkistetaan ilman juhlallisuuksia ja palkitsemistilaisuus järjestetään myöhemmin.

Kuzbass Kemerovon ja Suomen maajoukkueen libero Kerminen on valittu kauden lentopalloilijaksi 2017, 2019 ja 2020 sekä mieslentopalloilijaksi 2014 ja 2016. Koskelo puolestaan on valittu naislentopalloilijaksi 2019 ja 2020.

Mikko Eskolla valintoja onkin sitten jo toistakymmentä: kauden lentopalloilija 2009, 2010, 2011 ja 2018, kauden mieslentopalloilija 2006, 2008, 2011, 2012 ja 2013 sekä kauden miesliigapelaaja (pelaajien äänestyksellä) 2018, 2019 ja 2020.

Beach volleyn parhaista Jyrki Nurmisella valinta oli kolmas (2016, 2017 ja 2019) ja Taru Lahti-Liukkosella neljäs (2014, 2015, 2017 ja 2019). Beach volleyn valinnat tehdään kalenterivuosittain, nyt kyseessä oli vuosi 2019.

Kauden parhaat 2019-2020

– Kauden lentopalloilija Lauri Kerminen, Kuzbass Kemerovo, Venäjä
Kerminen pelasi jälleen upean kauden Kuzbass Kemerovon ykkösliberona Venäjän liigassa ja Mestarien liigassa. Kuzbass oli Venäjän liigassa kolmantena sen keskeytyessä koronavirustilanteen takia. Mestarien liigassa Kuzbass oli jo varmistanut välieräpaikan.

– Kauden mieslentopalloilija Mikko Esko, VaLePa Sastamala Tampere
Esko johdatti passarina VaLePa Sastamala Tampereen miesten Mestaruusliigassa kakkossijalle asti ennen kuin liiga jouduttiin keskeyttämään. Hän pelasi jälleen upean kauden. Pelaajat äänestivät Eskon myös kauden liigapelaajaksi.

– Kauden naislentopalloilija Roosa Koskelo, Allianz MTV Stuttgart, Saksa
Koskelo pelasi Stuttgartin liberona erinomaisen kauden. Saksan liigassa Stuttgart oli toisena ja Mestarien liigassa Stuttgart oli selviytynyt puolivälieriin asti ennen kuin pelit keskeytyivät.

– Kauden miesjuniori Fedor Ivanov, Savo Volley
19-vuotias Ivanov on noussut jo Suomen passarien kärkikaartiin ja miesten maajoukkueeseen. Hän pelasi hyvän kauden Savo Volleyssa, joka oli liigassa kolmantena sen keskeytyessä.

– Kauden naisjuniori Jessika Mursula, Kuortane
17-vuotias Mursula pelasi Kuortaneen joukkueessa Mestaruusliigaa ja 1-sarjaa ollen joukkueensa kantavia hahmoja. Lahjakas keskipelaaja valittiin myös tämän kesän naisten maajoukkueryhmään.

– Kauden miesten valmentaja Tuomas Sammelvuo, Pietarin Zenit, Venäjä
Sammelvuo jatkoi hienoa kansainvälistä uraansa Pietarin Zenitin ja Venäjän miesten maajoukkueen päävalmentajana. Zenit oli viidentenä Venäjän liigan keskeytyessä koronaviruksen takia. Venäjän maajoukkueen Sammelvuo luotsasi viime kesänä VNL:n mestaruuteen ja Tokion olympiakisoihin.

– Kauden naisten valmentaja Timo Tolvanen, Pölkky Kuusamo
Tolvanen valmensi Pölkky Kuusamon upeasti naisten Mestaruusliigan runkosarjan ykköseksi ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

– Kauden nuorisovalmentaja Toni Mansikkaviita, Raision Loimu juniorit
Mansikkaviita on valmentanut junioreita Raision Loimussa jo vuosia. Hän on taitava valmentaja, joka on auttanut lukuisia nuoria lentopallossa eteenpäin kohti nuorten maajoukkueita. Mansikkaviidan valmennus on laadun tae.

– Kauden tuomari Ari Hautala
Hautala on monta vuotta toiminut pääsarjatasolla huipputuomarina ja ollut hyvänä esimerkkinä nuoremmille tuomareille, mitä kovalla työllä voi saavuttaa. Hän kehittää itseään jatkuvasti, jakaen osaamistaan eteenpäin tuomareiden aluekouluttajana niin uusille, kuin jo toiminnassa oleville nuorille ja aikuisille tuomareille.

Kauden seuratoimijoita valittiin tällä kertaa kaksi.

– Kauden seuratoimija Hanna Myllymaa, Pirkkalan Pirkat
Myllymaa on ollut merkittävässä roolissa siihen, että Pirkkojen junioritoiminta on lähtenyt liikkeelle. Kaudella 2018-2019 ensimmäiset joukkueet ilmoittautuivat kevääksi ET- ja EP-tiikeriin. Kaudelle 2019-2020 Pirkat saivat kolmeen eri ikäluokkaan joukkueet juniorisarjoihin. Aikuisten puolella on neljä eri ryhmää, joista osa osallistuu alueen kilpailutoimintaan. Joukkuetoiminnan lisäksi Pirkoilla on kerhotoimintaa ja OKM:n tuin rahoitettua perhelentistä. Myllymaan rooli kaikessa on ollut merkittävä. Hänellä on myös vahva tahtotila lähteä viemään lentopallojaosto tähtiseuraohjelman läpi, jotta toiminta olisi jatkossa laadukasta ja hyvin organisoitua.

– Kauden seuratoimija Virpi Kupari, Kempeleen Lentopallo
Kupari pyörittää Kempeleen E-D-junnujen toimintaa yhdessä avomiehensä kanssa. Hän vastaa D-ikäisten tehotapahtumista. Kupari on aktiivinen somessa lasten liikkumiseen liittyvissä jutuissa ja on käynyt Kuortaneelta hakemassa oppia valmentamiseen. Hän on rakentanut seuran tietosuoja-asiat kuntoon ja käyttää esimerkillisesti kaikkia apuja muista lajeista. Tällä kaudella yksi aktiivisimpia toimijoita pohjoisella alueella. Kupari on toiminut Pohjoisen alueen nuorisopäällikkönä 2 vuotta ja vei toiminnan ihan eri tasolle, esimerkiksi seurannassa ja sen tehokkuudessa.

– Mediapalkinto Heikki Kiiskinen / Lapin Kansa
Kiiskinen tekee valtavasti lentopallojuttuja Lapin Kansaan ja sen sisarlehtiin. Hän on aina tarkka ja asiantunteva sekä erittäin innovaatiokykyinen. Lapin Kansa on vahva lentopallomedia sekä määrässä että laadussa ja niin lehdessä kuin netissä. Kaikista liigapeleistä on ennakot grafiikkoineen sekä itse pelijutut, henkilökuvia ja taustajuttuja – unohtamatta alasarjoja, junnutoimintaa, valmennusta jne. Myös kuvaajat ovat maan kärkikastia.

– Liigatiedottaja Pekka Krook, Vantaa Ducks
Jo vuosia Krook on tehnyt vakuuttavan vahvaa jälkeä tiedottajana. Hänellä on hyvin persoonallinen ja positiivinen tapa kirjoittaa ja esiintyä muutenkin. Ducksilta tulee aina ennakot ja jutut erinomaisella varmuudella ja laadulla. He hoitavat myös kuvat ja pressitilaisuudet tyylillä. Täysin omanlaisensa henki.

– Kauden lentopalloilmiö Akaa-Volleyn fanikulttuuri
Akaa-Volleylla on upea tunnelma kotipeleissä ja jokaisessa vieraspelissäkin matkassa on seuran fanien huutosakki, aina Rovaniemellä saakka.

– Beach volleyn miespelaaja Jyrki Nurminen
Nurminen pelasi parinsa Santeri Sirenin kanssa vahvan kauden ollen parhaimmillaan maailmanrankingissa TOP 50 -joukossa. FIVB:n ranking nyt 65. Parhaat sijoitukset World Tourilla olivat Haagin neljän tähden turnauksen 9. sija sekä Jurmalan ja Qinzhoun kolmen tähden turnauksen 17. sijat.

– Beach volleyn naispelaaja Taru Lahti-Liukkonen
Lahti-Liukkonen pelasi parinsa Anniina Parkkisen kanssa vahvan alkukauden nousten maailmanrankingissa parhaimmillaan sijalle 17. FIVB:n ranking nyt 35. Parhaat sijoitukset World Tourilla olivat Haagin neljän tähden turnauksen pronssi sekä Ostravan neljän tähden turnauksen 5. sija.

– Beach volleyn naisjuniori Aliisa Vuorinen
Nuorten arvokisat eivät tuloksellisesti sujuneet täysin Vuorisen toiveiden mukaan, kun kotiin oli tuomisina kahdesta ikäluokasta 17. sijat. Nuori ja päättäväinen urheilija kuitenkin näytti todellisen luonteensa kauden kotimaisessa huipennuksessa Jyväskylässä, jossa tuloksena yhdessä Vilhelmiina Prihtin kanssa oli aikuisten SM-hopea, vertailukelpoisella pelillä naisten maajoukkueurheilijoita vastaan.

– Beach volleyn miesjuniori Santeri (Peetu) Saarimäki
Saarimäki on jo muodostunut vakiokasvoksi nuorten arvokisojen edustusurheilijana. 2018 vuoden U18 EM-kisojen 9. sija vaihtui 2019 vuonna pykälää vanhemmassa ikäluokassa 25. sijaan. Nuoren miehen peli oli kuitenkin kehittynyt merkittävästi vuoden takaisesta. Yhdessä parinsa kanssa hän kiersi koko kesän Suomen kisoja ja aikuisten SM-kiertuetta hakien tuntumaa kovempiin peleihin. Kesän aikana he osoittivat kuuluvansa selkeästi miesten SM-kiertueelle.

– Beach volleyn tuomari Joni Snellman
Snellman on kehittynyt muutamassa vuodessa monta pykälää ylöspäin, yhdeksi Suomen biitsikenttien arvostetuimmista tuomareista. Nuori kaveri, joka pitää päänsä, mutta osaa kuitenkin myöntää tekemänsä virheet. Haluaa oppia, kehittyä ja toivoo vastuuta, eikä pelkää sitä.

– Beach volleyn erityispalkinto Biitsi.fi
Biitsi.fi on panostanut pitkäjänteisesti lajiharjoitteluolosuhteisiin. Pasilan Triplaan valmistui syksyllä uusi upea beach volley -areena, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet beach volleyn pelaamiseen.

– Beach volleyn erityispalkinto SM-finaalien järjestelyorganisaatio
Jyväskylässä järjestettiin beach volleyn SM-finaalit vuosina 2015 ja 2017-19. Kolmipäiväinen tapahtuma oli joka vuonna erittäin suosittu ja hyvin järjestetty. Tapahtuman järjestelyorganisaatio huolehti erinomaisesti niin pelaajien kuin muidenkin sidosryhmien viihtyvyydestä.

– Miesistumalentopalloilija Arto Vinni, KSI Kotka
Vinni oli Suomen mestaruuden voittaneen KSI Kotkan tukipilari ja hän vei myös SM-sarjan pistetilaston kärkipaikan.

– Naisistumalentopalloilija Marja Valkeavuori, Hongiston Tarmo
Hongiston Tarmo voitti naisten Suomen mestaruuden ja joukkueen ratkaisupelaaja Valkeavuori oli loppuottelussa ylivoimainen pisteiden tekijä 28 pisteellään ja oli ykkönen myös koko sarjan pistetilastossa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.