KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas on valittu vuoden valmentajaksi Euroopassa

Jääkiekon SM-liigassa KooKoon hurjaan lentoon tällä kaudella johdattanut Jussi Ahokas on valittu vuoden valmentajaksi Euroopassa. Ahokas voitti palkinnon eurooppalaisten sarjaseurojen yhdistyksen, EHC:n järjestämässä äänestyksessä. 

Embed from Getty Images

Palkitsemisperusteissa Ahokas sai suitsutusta erityisesti johtajuudesta sekä joukkueen kehittämisestä. EHC antoi myös erityis kehuja siitä, että Ahokas kykeni nostamaan niin sanotun pienemmän budjetin joukkueen aivan sarjan kärkikahinoihin.

Ahokkaan kanssa vuoden valmentaja tittelistä taistelivat SHL-seura Luulajan Thomas Berglund, Saksan DEL-liigan Straubing Tigersin Tom Pokel ja Sveitsin NLA-liigasta tulleet  Zurichin Rikard Grönborg  sekä Davosin Christian Wohlwend 

Ahokkaan kausi oli kokonaisuudessaan menestystä täynnä, sillä mies pystyi nostamaan KooKoon ensimmäistä kertaa sen Liiga-historiassa pudotuspelipaikoille, kun joukkue sijoittui runkosarjassa upeasti viidenneksi. Ahokkaan kovasta työstä ja huikeasta kaudesta kertoo myös se, että KooKoo keräsi tällä kaudella historialliset 110 pistettä, joka on peräti 37 pistettä’ enemmän kuin edellisellä kaudella. Saavutuksen arvoa nostaa myös se, että Ahokas valmensi ensimmäistä kauttaan Liigassa.

KooKoo luotsin otteet huomattiin myös Liigan sisällä ,sillä Ahokas palkittiin kauden päätteeksi vuoden valmentaja -tittelillä eli Kalevi Numminen palkinnolla

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.