Kangasalusta ja Pajuluoma mukaan valmennustiimiin

Pekka Kangasalusta ja Ari-Pekka Pajuluoma liittyvät uusina niminä Jokereiden valmennusryhmään. Päävalmentaja Lauri Marjamäen tiimissä jatkavat Tony Virta, Markus Ketterer, Tomi Mäki ja Hero Mali.

Sekä Kangasalustalla että Pajuluomalla on Jokereihin saapuessaan alla päävalmentajapestit Liigassa. Kaksikko liittyy Jokereiden valmennusryhmään, jossa Virta työskentelee viime kauden tapaan valmentajana, Ketterer maalivahtivalmentajana ja Mäki kehitysvalmentajana, jonka toimenkuvaan kuuluvat KHL-joukkueen lisäksi tehtävät Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmässä sekä Jokereiden A-nuorten parissa. Koko tiimin sopimukset kattavat kaudet 2020-22. Lisäksi Mali jatkaa fysiikkavalmentajana.

Kuva: Jokerit

-Halusimme entisestään satsata valmennustiimiimme ja olemme tyytyväisiä, että saimme kaksi Liigassa päävalmentajana toiminutta intohimoista ammattilaista mukaan tuleviksi vuosiksi, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

-Tiimin jäsenten vahvuudet tukevat toisiaan, mikä oli valintoja tehtäessä erityisen tärkeää. Virta ja Kangasalusta toimivat peleissä ensisijaisesti Marjamäen kanssa penkillä, kun taas Pajuluoma ja Ketterer analysoivat tapahtumia katsomosta käsin, Kurri taustoittaa.

-Olen iloinen, että saimme Kangasalustan ja Pajuluoman saapumisen myötä lisää paukkuja myös yksilövalmennukseen. Kaiken keskiössä on tiimin hyvä keskinäinen yhteistyö ja kova työmäärä.

Kangasalusta, 42, työskenteli kausilla 2018-20 Mikkelin Jukurien Liiga-joukkueen päävalmentajana. Kaudella 2017-18 hän kuului Marjamäen johtamaan valmennustiimiin Suomen maajoukkueessa, joka pelasi niin olympialaisissa kuin MM-kisoissa. Liigassa Kangasalusta on toiminut valmentajan roolissa yhdellä kaudella Ilveksessä ja kolmella HIFK:ssa. Lisäksi hän oli Jokereiden yhteistyöseura Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mestiksessä kausilla 2012-14. Pelaajaurallaan Kangasalusta sai vyölleen liki 300 ottelua Liigassa.

Vaasalaislähtöinen Pajuluoma, 43, on työskennellyt kymmenen viime vuoden aikana eri tehtävissä kotikaupunkinsa Sportissa. Mestiksessä hän on valmentajan roolissa ollut saavuttamassa kahta mestaruutta keväinä 2011 ja -12. Liiga-joukkueen päävalmentajana hän aloitti kaudella 2018-19. Lisäksi Pajuluoma on kahdesti kesken kauden (2017-18 ja 2019-20) ottanut vastaan Mestiksessä pelaavan Hermeksen päävalmentajapestin. Pelaajaurallaan Pajuluoma edusti Sportia yli 200 Mestis-ottelussa.

Jokereiden valmennustiimi

Päävalmentaja: Lauri Marjamäki
Valmentaja: Tony Virta
Valmentaja: Pekka Kangasalusta
Valmentaja: Ari-Pekka Pajuluoma
Maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja: Markus Ketterer
Kehitysvalmentaja: Tomi Mäki
Fysiikkavalmentaja: Hero Mali

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.