Kaapo Kakon diabetes otetaan erinomaisesti huomioon NY Rangersissa

New York Rangersin puheenjohtaja John Davidson vahvistaa, että Kaapo Kakon odotetaan pelaavan jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelivaiheessa. Tulokaskauttaan NHL:ssä pelanneella Kakolla, 19, on ykköstyypin diabetes.

– Hän on testattu, hän voi hyvin. Juuri nyt odotamme häntä kokoonpanoomme, Rangersin puheenjohtaja Davidson sanoi MSG Networksin haastattelussa.

Embed from Getty Images

NHL:n pudotuspelivaiheeseen otetaan mukaan 24 joukkuetta ja Rangers kohtaa ensin paras viidestä -sarjassa Carolina Hurricanesin.

Mukana olevat joukkueet saavat aloittaa harjoitusleirit heinäkuun 10. päivänä, mutta leirien pituutta ja pelien aloituspäivää ei ole vielä julkistettu.

Kakko on ollut harjoittelemassa tauon aikana koti-Suomessa. Rangers on ollut Davidsonin mukaan säännöllisesti häneen yhteydessä erityisesti hänen terveystilanteeseensa liittyen.

Embed from Getty Images

– Me näemme, että tämä on turvallista, kun hän noudattaa protokollaa ja me kaikki teemme niin.

Davidson korostaa Rangersin lääkärien olevan tilanteen tasalla. Jos tilanne muuttuisi ja heidän mukaansa Kakon ei tulisi pelata, hän ei pelaisi.

– Mutta jos he antavat meille vihreää valoa ja hän itse – se on hänen päätöksensä, muistakaa – haluaa pelata ja puhuu perheensä kanssa, hän pelaa.

Kakko taki NHL:n 66 runkosarjaottelussa tehopisteet 10 +13= 23.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.