JYP solmi kasan uusia sopimuksia, mukana Patrik Puistola

JYP on vahvistanut hyökkäysosastoaan ja solminut sopimukset nuorten hyökkääjien Patrik Puistolan, Severi Lahtisen, Samuel Heleniuksen ja paluumuuttaja Mikko Salmion kanssa. Puolustusostoa vahvistetaan lupaavalla Joni Jurmolla ja Jyväskylään palaavalla Aleksi Salosella. JYPin U20 joukkueesta hyökkääjät Samuel Valkeejärvi ja Joni Airo, sekä puolustajat Kimi Kuusela, Tomi Niku ja Aleksi Malinen nousevat liigajoukkueen mukaan.

Patrik Puistola, 19 vuotta, siirtyy JYPin riveihin Kouvolan KooKoo:sta. Lahjakas maalintekijä on Tampereen Tapparan kasvatti, joka edusti viime kaudella Tapparan lisäksi liigatasolla Mikkelin Jukureita ja Kouvolan KooKoo:ta. Vasemmalta laukova maaliahne laitahyökkääjä on Carolina Hurricanesin 3. kierroksen varaus vuodelta 2019. Puistola on edustanut Suomea U18 ja U20 mm-turnauksissa, ollen molemmissa turnauksissa Suomen joukkueen paras maalintekijä. ”Puistola omaa kansainvälisen huippupelaajan potentiaalin ja uskon vahvasti siihen, että hän tulee lyömään itsensä läpi liigatasolla kahden seuraavan kauden aikana. Puistolalla on maalintekijän taidot hän tulee pelaamaan meillä isossa roolissa tulevina kausina” kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen Puistolan hankintaa.

Severi Lahtinen, 21 vuotta, siirtyy JYPin riveihin Lahden Pelicansista. Pelicansin junioripolun kulkenut mailataiturin viime kaudelle suunnitellun läpimurron pilasi alkukaudella saatu ylävartalovamma. Lahtinen esitti lupauksia herättäviä otteita jo toissa kaudella, kun hän taituroi 50 ottelussa 22 tehopistettä. Lahtinen esiintyi liigajäillä jo kaudella 2016-2017. ”Lahtisesta saamme joukkueeseen yhden tämän sarjan kiekollisesti taitavimmista ja luovimmista pelaajista. Lahtisen kiekollinen taitavuus on poikkeuksellista ja uskon hänen pystyvän kehittämään JYPissä kokonaisvaltaista pelaamistaan ja sitä kautta ottamaan myös vastuullisen hyökkäyssuunnan rooliin tulevalla kaudella” kommentoi Viitanen Lahtisen hankintaa.

Samuel Helenius, 17 vuotta, siirtyy JYPin riveihin Helsingin Jokereiden U20 joukkueesta. Lähes kaksimetrinen ja tunnollista sentteripeliä pelaava pelaaja edusti viime kaudella Suomea U18 maajoukkueessa. Loppuvuodesta 2002 syntynyt keskushyökkääjä on varattavissa NHL:n 2021 varaustilaisuudessa. ”Heleniuksen sitoutuminen pitkällä sopimuksella JYPin riveihin mahdollistaa pitkäjänteisen kehitystyön hänen kohdallaan. Helenius pelaa ikäisekseen erittäin tunnollista sentteripeliä ja pystyy kokonsa sekä luistelukykynsä ansiosta vakiinnuttamaan paikkansa liigatasolla nopeallakin aikataululla. Näemme Heleniuksessa potentiaalia kasvaa kansainvälisen tason pelaajaksi” Viitanen kommentoi Heleniuksen hankintaa.

Mikko Salmio, 28 vuotias JYPin oma kasvatti palaa takaisin kotiin Porin Ässistä, jossa hän pelasi kaudet 2017-2020. Tunnollinen ja kokenut laitahyökkääjä on pelannut liigassa pudotuspelit mukaan laskettuna jo 400 ottelua. ”Salmion kohdalla tiedämme tarkalleen, mitä olemme hankkimassa. Salmio pelaa jokaisena iltana tunnollista joukkuepeliä ja hänen persoonansa tuomaa positiivista vaikutusta joukkueen ilmapiirille ei voi väheksyä. Salmiolla on hurrikaanisydän ja tiedämme, että saamme joukkueeseemme hänestä pyyteettömän työmiehen, jolta löytyy erikoisosaamista alivoimapelaamisen muodossa” Viitanen kommentoi Salmion paluuta hurrikaanipaitaan.

Joni Jurmo, kohta 18 vuotta täyttävä tulevaisuuden pakkilupaus siirtyy JYPin riveihin Helsingin Jokereiden U20 joukkueesta. Isokokoinen ja voimakkaasti luisteleva Jurmo on noussut kauden aikana NHL:n tarkkailijoiden listoille vahvan kiekollisen pelinsä ja luistelukykynsä ansiosta. Jurmo on varattavissa tulevan kesän NHL:n varaustilaisuudessa. ”Jurmosta saamme pelitaitavan ja luisteluvoimaisen puolustajan. Jurmo pystyy edistämään peliä kiekollisilla ratkaisuillaan ja luisteluvoimansa ansiosta hän pystyy myös haastamaan vastustajia kiekollisena ollessaan. Jurmolla on olemassa kaikki lajitaidolliset ominaisuudet kasvaakseen huipputason puolustajaksi kansainvälisille pelikentille” kommentoi Viitanen Jurmon sopimusta.

Aleksi Salonen, 27, JYPin kasvatti palaa viiden kauden jälkeen takaisin kasvattiseuraansa. Oikealta ampuva energinen puolustaja siirtyy Hurrikaanipaitaan TPS:stä. Salonen on voittanut Suomen mestaruuden kahdesti Tapparan riveissä. ”Salosesta saamme joukkueeseen hyvin liikkuvan ja monipuolisen rightin kätisen puolustajan. Salonen on monikäyttöinen pelaaja ja hän tuo joukkueeseen myös luonnetta ja johtajuutta” Viitanen kommentoi.

JYPin U20 joukkueesta liigajoukkueeseen nousevat hyökkääjät Samuel Valkeejärvi, Joni Airo, sekä puolustajat Aleksi Malinen, Tomi Niku ja Kimi Kuusela. ”Nuorten omien kasvattien nouseminen liigajoukkueen pariin on hyvä esimerkki loistavasta työstä, jota U20 joukkueen valmennustiimi vastuuvalmentajan Jukka Ahvenjärven johdolla tekivät viime kaudella. Hyökkääjät Valkeejärvi ja Airo ovat molemmat pelitaitavia pelaajia, jotka ovat hyvällä työmoraalilla varustettuja pelaajia, joista uskon olevan paljon iloa tulevaisuuden JYPille. Niku edustaa profiililtaan takalinjojen kiekollista pelinrakentajaa, joka elää ja hengittää kiekosta. Kuusela on moderni yleispuolustaja, johon valmennus voi aina luottaa. Malinen on todellinen superlupaus poikkeuksellisen luistelukykynsä ansiosta. Nuorten pelaajien monivuotiset sopimukset mahdollistavat heidän kohdallaan pitkäjänteisen kehitystyön ja maltillisen sisäänajon liigajoukkueeseen lähitulevaisuudessa. JYPin vahva pelaajapolku on ehdoton edellytys liigajoukkueen toiminta- ja kilpailukyvylle tulevina vuosina” Viitanen kommentoi nuorten pelaajien nousua liigajoukkueeseen.

Lähde: JYP

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.