Jokerit jatkaa kovaa otteluputkeaan Moskovassa

Jokerit kohtaa uuden vuoden ensimmäisessä ottelussaan läntistä konferenssia johtavan TsSKA Moskovan vieraskaukalossa. Helsinkiläisten kokoonpano on tismalleen sama kuin viime vuoden päätöspelissä.

Jokerit kukisti SKA:n keskiviikkona 2-1 Hartwall Arenassa ja otti kolmannen voittonsa peräjälkeen. Nyt hyvä vire halutaan siirtää vieraspeleihin, joista punakeltaisilla on alla neljä peräkkäistä tappiota. Samanlaista vajausta kokoonpanossa Jokereilla ei tosin tällä kertaa ole rasitteena.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Anders Lindbäck on torjunut viidessä viime ottelussa ja jatkaa myös tänään helsinkiläisten maalilla. Myös kenttäpelaajien osalta kokoonpano on sama kuin SKA-pelissä. Vieraskiertueella mukana olevat Niklas Friman, Jonathan Pudas ja Aleksi Halme ovat tänään sivussa. Loukkaantumisten vuoksi Suomeen jäivät Markus Hännikäinen, Saku Mäenalanen ja Iiro Pakarinen.

Jokerit on läntisessä konferenssissa viidentenä ennen tämän päivän otteluita. Eroa neljäntenä olevaan Lokomotiviin on kahdeksan pistettä ja pelejä kolme vähemmän pelattuna. Jokerit haluaa taisteluun kotiedusta, joten pisteitä tarvitaan tulevien viikkojen tiiviissä ottelutahdissa.

Päivän vastustaja TsSKA on tuttuun tapaansa tehnyt tulosta tasaisen tappavaan tahtiinsa ja johtaa läntistä konferenssia 60 pisteellä 39 pelistä. Viime vuoden suurseura kuitenkin päätti kahteen peräkkäiseen tappioon SKA:ta ja Vitjazia vastaan.

Jokerit ja TsSKA ovat tällä kaudella kohdanneet jo kahdesti Helsingissä. Ensimmäisen vieraat veivät luvuin 4-2, mutta lokakuun puolivälissä Jokerit oli parempi numeroin 5-2. Tämän päivän pelin jälkeen joukkueet kohtaavat runkosarjassa vielä 23.1. Moskovassa.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
48 Henri Ikonen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 4 Tommi Kivistö

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

TsSKA:n kokoonpano:

19 Brendan Leipsic – 23 Mario Kempe – 44 Nikita Soshnikov
98 Maksim Mamin – 78 Maksim Shalunov – 71 Konstantin Okulov
22 Aleksandr Popov – 11 Sergei Andronov – 15 Pavel Karnauhov
27 Maksim Sorkin – 87 Andrei Svetlakov – 7 Ivan Telegin

88 Artjom Blazhijevski – 37 Mat Robinson
6 Klas Dahlbeck – 58 Dmitri Samorukov
55 Bogdan Kiselevitsh – 75 Jegor Rikov
93 Artjom Sergejev

31 Lars Johansson (39 Aleksandr Sharjtshenkov)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.