Jokereiden isokokoisin pelaaja vaihtaa maisemaa

Helsingin Jokereissa neljä vuotta pelannut Oliver Lauridsen jatkaa uraansa toisaalla.

198-senttinen ja 100-kiloinen tanskalaispuolustaja pelasi Jokereissa 181 runkosarja- ja 25 playoff-peliä ja nousi niin omien kuin vieraidenkin arvostamaksi pelaajaksi. Tanskan maajoukkueen vakiomiehiin jo pitkään kuuluneelle pelaajalle saapuminen Helsinkiin neljä vuotta sitten oli merkittävä hetki ja auttoi hänet pelaajana uudelle tasolle.

Embed from Getty Images

– Se oli iso askel urallani, koska Jokerit on yksi Euroopan parhaista seuroista. Olin hyvin innoissani uudesta haasteesta, ja nyt neljä vuotta myöhemmin voin sanoa, ettei yksikään sekunti tästä ajasta ollut minulle pettymys, Lauridsen kertoo Jokereiden verkkosivuilla.

Myös kaukalon ulkopuolella tapahtui paljon, sillä puolustajan esikoinen oli vain kuuden viikon ikäinen, kun perhe muutti Helsinkiin. Toinen poika syntyi kesken kevään 2018 pudotuspelien, kun Lauridsen oli Moskovassa pelaamassa KHL:n historian pisintä ottelua, joka venyi viidenteen jatkoerään.

Nämä ja monet muut upeat hetket pysyvät puolustajan mielessä ikuisesti.

– Kutsumme Helsinkiä varmasti aina tietyllä tapaa kodiksemme, koska tämä paikka on ollut niin iso osa elämäämme, tanskalainen sanoo.

Lauridsen oli Jokereille ennen kaikkea joukkuepelaaja, joka ei säälinyt itseään eikä vastustajia kaukalossa. Hän antoi ja otti vastaan iskuja ja ansaitsi näin myös kannattajien kunnioituksen. Puolustaja haluaakin kiittää kaikkia Jokereiden kannattajia ajastaan seurassa.

Embed from Getty Images

– Haluan kiittää teitä kaikkia tuesta näiden vuosien aikana. Se on ollut mahtavaa, ja olen todella tuntenut oloni arvostetuksi sen suhteen, millainen olen ollut pelaajana, joukkuekaverina ja osana Jokereiden organisaatiota. Tunne on ollut molemminpuolinen ja toivotan teille kaikille parasta tulevaisuuteen. Pitäkää huoli tästä hienosta seurasta ja tulkaa hallille runsain määrin. Vielä kerran: kiitos sydämeni pohjasta.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.