Joel Pohjanpalon maali laiha lohtu HSV:lle

Hamburger SV:ssä lainalla oleva Joel Pohjanpalo onnistui jälleen maalinteossa Saksan 2. Bundesliigassa. Hampurilaisjoukkue kärsi kuitenkin tappion Heidenheimille, joka kiri 2–1-kotivoittoon.

Heidenheim nousi voitolla pisteen HSV:n edelle sarjan kolmannelle sijalle, joka oikeuttaa nousukarsintapaikkaan 1. Bundesliigaan. HSV tipahti neljänneksi.

Pohjanpalon tekemä 1–0 avausmaali syntyi heti toisen puoliajan alussa. HSV:n itävaltalaiskärki Martin Harnik jatkoi puolustuksesta lähetetyn purkupallon Pohjanpalolle, ja suomalainen paineli Heidenheimin puolustajien välistä maalintekoon. Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain reilut kymmenen sekuntia kun maali syntyi.

Pohjanpalo on tehnyt kahdeksassa viime ottelussa seitsemän maalia.

Kotijoukkue tuli tasoihin ottelun 80. minuutilla, kun HSV:n puolustaja sähelsi keskityspallon joukkueen omaan maaliin. Ottelun viidennellä lisäminuutilla Heidenheimin Konstantin Kerschbaumer sinetöi vierasjoukkueen 2-1 -voittomaalin HSV-verkkoon.

Karsintapaikan kohtalo ratkeaa sarjan päätöskierroksella ensi sunnuntaina. HSV ottaa tuolloin kotikentällään mittaa Sandhausenista. Heidenheim kohtaa vieraissa mestaruuden ja nousun pääsarjaan varmistaneen Arminia Bielefeldin.

Sarjan toisessa suoran nousijan paikassa on kiinni Stuttgart, joka on kolme pistettä Heidenheimia edellä. Stuttgartilla on myös huomattavasti Heidenheimia parempi maaliero, joten sen nousu takaisin Bundesliigaan on käytännössä varma.