Jalkapallon FA Cupissa pelataan tänään toinen välierä – Lue Manchester Unitedin ja Chelsean välisen koitoksen ennakko

Perinteikkäässä ja maailman vanhimmassa jalkapalloturnauksessa FA Cupissa pelataan tänään toinen välieräottelu. Eilinen ensimmäinen välierä päättyi yllätykseen, kun Arsenal kukisti Manchester Cityn maalein 2-0. Tänään finaalipaikasta pelaavat Manchester United ja Chelsea. ManU ja Chelsea ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja United voitti kyseisistä kohtaamisista kaikki. Valioliigassa punaiset kaatoivat tummansiniset kotona numeroin 4-0 ja vieraissa puolestaan puolet pienemmällä maalierolla 2-0. Tämän lisäksi joukkueet kohtasivat myös EFL Cupissa, jossa ManU oli parempi maalin erolla. Kyseisillä tuloksilla ei toki illalla mitään väliä, kun pallo potkaistaan tänään liikkeelle kello 20.00 Suomen aikaa          

Ennakkoasetelmat illan välierään

Manchester United

Manchester Unitedin alkukausi oli hankala, mutta vuoden vaihtuessa kentällä on ollut aivan eri joukkue. Tähän isoin syy on tammikuun lopussa hankittu portugalilainen Bruno Fernandes joka on ollut  kentällä suorastaan maaginen. Vaikka mies tekee maaleja ja lisäksi jakelee hienoja syöttöjä, mutta se armoton työmäärä, jonka hän kentällä tekee ottelusta toiseen on sitä luokkaa, että moni muu maailmantähti voisi ottaa oppia.

ManU:lle pitkä pelaamattomuus oli vain hyödyksi, sillä joukkue sai tuona aikana monta tärkeään pelaajaa takaisin kokoonpanoon. Esimerkiksi Marcus Rashford ja Paul Pogba ovat päässeet pelikuntoon ja lisäksi seuran oma kasvatti Mason Greenwood on ollut viime aikoina iskussa ja vaikka, joka pelissä ei maaliverkko heilukkaan niin Greenwoodin laukaukset ovat niin painavia, että maalivahdilla on vaikeuksia niiden torjumisessa vaikka ne tulisivat reilusti yli paristakymmenestä metristä.

Puolustuspeli on isoin kohta, johon joukkueella on kiinnitettävää. Vaikka se onkin toiminut hyvin viime aikoina, mutta kahta maalia kuten Southamptonia ja Bournemouthia vastaan ei ole varaa päästää. 

 

Chelsea

Lontoolaisjoukkue Chelsea aloitti niin sanotun uuden kauden kesäkuussa hyvin, mutta heinäkuun puolella peli rupesi sakkaamaan erityisesti puolustuksen osalta ja vaikka voittoja tulikin päästi joukkue viidessä pelissä yhteensä kahdeksan maalia, joka on aivan liian suuri määrä tuon tason huippujengille.

Vaikka puolustukselle tulikin annettua risuja niin hyökkäyksessä sitä vastoin loistaa ranskalaiskärki Olivier Giroud, joka on tehnyt neljään viime peliin kolme maalia, joka on todella hyvä lukema hyökkääjälle, jolle viime kaudet ovat olleet vaikeita. Heinäkuun tehdyt maalit lisäävät varmasti ranskalaisen itseluottamusta ja mies voikin olla se pelaaja, joka saattaa ratkaista Chelsealle finaalipaikan.

Managerien kohtaaminen

Tämän illan pelissä on myös tiukka managerien kohtaaminen. Yli 10 vuotta kestäneen pelaajauransa Manchester Unitedissa tehnyt Ole Gunnar Solskjær on nyt suosikki seuransa puikoissa ensimmäistä kokonaista kauttaan. 

13-kautta Chelseassa pelanneella Frank Lampardilla on ensimmäinen kausi Chelsean managerina ja ylipäänsä Valioliigassa. Chelsean oma poika Lampard voi sanoa mitä tahansa, mutta ihon alla kirvelee ja rajusti, sillä niin pahasti on norjalainen kyykyttänyt miestä tämän kauden otteluissa. Tänään Lampardilla olisi hyvä paikka maksaa kalavelkoja johdattamalla Chelsea FA Cupin finaaliin.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.