Helsingissä jaettiin pisteet

image

Helsingin Töölön jalkapallostadionilla kohtasivat HJK ja Helsingin IFK. Kyseessä oli joukkueiden toinen kohtaaminen kuluvalla Veikkausliiga-kaudella ja ensimmäisessä pelissä päädyttiin ratkaisemattomaan tulokseen 1-1.

Molempien joukkueiden fanit tulivat näyttävästi stadionille kahdessa eri poliisisaattueessa. Loppuunmyydyllä stadionilla nähtiin soihtuja molemmissa fanipäädyissä ja kenttä oli paperisateen jälkeen kuin lumimyrskyn jäljiltä. Tunnelmaa ei ottelusta puuttunut ja molempien joukkueiden päävalmentajat, HJK:n Mika Lehkosuo ja HIFK:n Jani Honkavaara, kiittelivät yleisöä vuolaasti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

image

Joukkueet lähtivät otteluun varovaisesti ja ensimmäiseltä puoliajalta ei juuri jälkipolville kerrottavaa jäänyt. Päällimmäisenä huomion herätti ottelun erotuomarilinja. Selviä käsivirheitä ja paidasta repimisiä jäi viheltämättä roppakaupalla niin ensimmäisellä kuin jälkimmäisellä puoliajalla. Sen enempää tuomarin kokemuksesta tai kokemattomuudesta tietämättä aistittavissa oli, että pääkäskijä ei halunnut ratkaista ottelua rangaistuspotkuilla tai lukuisilla keltaisilla korteilla, toisin kuin sääntökirjassa kehotetaan.

– Itse en ole vielä videoita tilanteista nähnyt mutta kyllä siltä vaikutti, että meiltä jäi muutama pilkku viheltämättä. Tuomarin piikkiin ottelua ei voi kuitenkaan laittaa, meidän olisi vain pitänyt kyetä tekemään paikoista maalit, totesi Lehkosuo.

Toinen puoliaika meni pääosin HJK:n komennossa ja ajassa 49′ Klubi siirtyi Tanakan osumalla 1-0 johtoon. HIFK pyöritti peliä näennäisesti keskikentällä luomatta sen suurempia vaaratilanteita. Ottelun vauhti hiipui minuutti minuutilta mutta ajassa 86′ Vesala tasoitti ottelun tilanteeseen 1-1, jotka olivat myös päätösnumerot.

Ennen ottelua HIFK tiedotti joukkueiden sopineen ”Stadin herruuden” myöntämisestä paremmalle helsinkiläisryhmälle.

Olympiastadionin remontin yhteydessä löytyi Suomen Urheilumuseon kätköistä 1920-1930 luvun vaihteesta kiertopalkinto.

HIFK ja HJK päättivät yhdessä seurahistoriaansa kunnioittaen pelata jatkossa ”Stadin herruudesta”, jonka palkintona toimii löytynyt kiertopalkinto.

Kauden aikana eniten pisteitä keskinäisissä Veikkausliigan paikalliskamppailuissa kerännyt joukkue voittaa palkinnon. Tasapisteissä maaliero ratkaisee ja mikäli molemmat tilastot ovat tasan niin tilanne on ratkaisematon.

Molemmat seurat ovat avoimia keskusteluun, jos jossain vaiheessa myös kolmas stadilainen seura nousee Veikkausliigaan.

Tällä hetkellä tilanne on ratkaisematon ja nähtäväksi jää, ratkeaako herruus seuraavassa derbyssä elokuussa.