Frölundan joukkueen fysiikkavalmennus ja testitulokset huikealla tasolla

Ruotsalaisen jääkiekkojoukkue Frölundan pelaajien harjoittelu on kovassa vauhdissa. Ruotsalaislehti listasi joukkueen testien vähimmäisvaatimukset, hyvät tulokset ja seuraennätykset. 3 000 metrin juoksun seuraennätyksen jakavat tuloksella 10:09 minuuttia Janne Niskala ja Max Friberg. Kyseessä on todella huikea aika isokokoisille pelaajille. Ennätys syntyi kesällä 2009.

Embed from Getty Images

Testistä saa tätä nykyä hyväksytyn tuloksen alittamalla ajan 11:15. Hyvän tuloksen merkinnän saa ajalla 10:55. Frölunda on tunnettu kovasta treenikulttuuristaan, mikä on yksi syy eurooppalaisen huippuseuran menestykseen vuodesta toiseen.

Indiansin fysiikkavalmentaja Pär Edlund on päässyt rakentamaan keväällä joukkueen pohjakuntoa pidempään kuin aiemmin.

Edlund aloitti Frölundassa fysiikkavalmentajana jo vuonna 2001. Seurassa on seurattu viimeisen seitsemän kauden aikana pelaajien fyysistä kehitystä viikoittain. Tulokset tallentuvat sovellukseen, josta valmentajat voivat vertailla ja tarkastella niitä. Hapenottokyky testataan neljä kertaa vuodessa.

Embed from Getty Images

Testeissä on tiukat rajavaatimukset, jotka päivittyvät kansainvälisen jääkiekon vaatimusten mukaan. Kova koulu tulee usein järkytyksenä uusille pelaajille.

Seuran kovan kurin ruumiillistuma on 38-vuotias Joel Lundqvist, joka on edelleen testeissä joukkueen kärkipäätä. Kolmentonnin testissä hän oli joukkueen kolmanneksi paras.

Kolmentonnin juoksutesti on ollut pitkään suosittu ruotsalaisissa seuroissa. Sen teki jo Ville Nieminen Malmön Allsveskan-joukkueessa kaudella 2007–08.

Niemisen tulos kestää vertailun varsinkin hänen painoluokassaan. Silloin 95-kiloinen Nieminen juoksi 3 000 metriä aikaan 10:30.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.