Fourcade lopetti uransa samassa paikassa samoihin tunnelmiin kun kymmenen vuotta sitten aloitti

Ampumahiihtäjä Martin Fourcade päätti hienon uransa lauantaina Kontiolahdella, kun 31-vuotias ranskalainen voitti 12,5 kilometrin takaa-ajokilpailun. Fourcade ampui kilpailussa kolme sakkoa, mutta voitti kilpailun lopulta 2,9 sekunnin erolla ennen maanmiestään Quentin Fillon Mailleta.

Fourcade jäi lopulta niukasti maailmancupissa toiseksi, kun Norjan Johannes Bö sijoittui neljänneksi. Jos Bö olisi ollut viides, maailmancupin voitto olisi matkannut Ranskaan.

Ranskan miehet juhlivat Kontiolahdella kolmoisvoittoa, kun Fourcaden ja Fillon Mailletin lisäksi myös Emilien Jacquelin ehti maaliin ennen norjalaista. Näin Ranskan ampumahiihdon tulevaisuus on turvattu Fourcaden lopettamisen jälkeenkin.

Kisan ainoa suomalainen, Tero Seppälä, ampui neljä sakkoa ja jäi sijalle 31 kolme minuuttia kärjen perässä.