Epätoivoisesta tilanteesta turnausvoittoon – suomalainen HAVU nappasi 16 000 euroa

Suomalaisen HAVU Gamingin Counter-Strike-joukkue jatkoi hyviä esityksiään kansainvälisillä kentillä, kun se voitti BLAST Rising -nettiturnauksen myöhään perjantai-iltana.

Kuva: Flashpoint

Loppuottelussa HAVU kellisti brittijoukkue Endpointin karttavoitoin 2-1. Paras kolmesta -sarjasta muodostui kovatasoinen trilleri, sillä ensimmäisenä karttana pelattu Vertigo eteni aina jatkoajalle saakka ja myös toinen kartta Train vaati täydet 30 kierrosta. Vasta kolmas ja viimeinen kartta Dust2 oli selvää näytöstä HAVUn osalta.

Endpoint sai lentävän startin Vertigossa, sillä britit johtivat karttaa jo 15-8. Tukeva johtoasema oli kuitenkin lipsahtaa käsistä, sillä HAVU otti selkä seinää vasten -tilanteessa seitsemän peräkkäistä kierrosta ja nousi brittien rinnalle. Jatkoajalla Endpoint oli lopulta askeleen edellä.

HAVUn valitsema Train alkoi niin ikään täysin vastustajan komennossa, mutta tällä kertaa suomalaiset suorittivat takaa-ajonsa onnistuneesti. 5-13 tappioasema kääntyi HAVUn hurjan CT-puolen jälkeen 16-14 voitoksi. Trainissa pääarkkitehtinä hääri tarkkuuskivääripelaaja Lasse ”ZOREE” Uronen, joka oli tilastojen valossa myös koko turnauksen paras pelaaja.

Ratkaisevassa kartassa Dust2:ssa ei jäänyt selittelyille sijaa, kun suomalaiset matkasivat BLAST Rising -turnauksen mestaruuteen lukemin 16-3. HAVU tulitti Endpointin maanrakoon jo avauspuoliskolla, jonka aikana britit saivat vain yhden kierroksen.

Turnausvoitto toi HAVUlle 16 000 euroa. Suomalaisjoukkue on esiintynyt tämän vuoden aikana vakuuttavasti kansainvälisellä tasolla, sillä muun muassa maaliskuun suuri Flashpoint-turnaus toi kolmannen sijan ja 100 000 dollaria.

BLAST Rising -mestaruuden myötä HAVUlle on todennäköisesti tiedossa kutsuja isompiin turnauksiin. Tällä hetkellä Taneli ”disturbed” Veikkolan valmentama joukkue on maailmanlistalla sijalla 29.