ENCE ja Elias “Jamppi” Olkkonen pääsevät kovaan testiin kevään DreamHack-turnauksessa

Counter-Strike-turnaus DreamHack Masters Spring pyörähti käyntiin tiistaina ensimmäisillä A-lohkon otteluilla. Suomalaisen ENCEn taival alkaa ensi viikolla kivikovassa D-lohkossa. 

Embed from Getty Images

DreamHack-turnaus pyörii samaan aikaan sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa, ja mukana on tällä kertaa myös kaikki maailman kymmenen parasta joukkuetta. Ottelut pelataan luonnollisesti netissä vallitsevan koronatilanteen vuoksi, mutta kyseessä on joka tapauksessa kevään yksi isoimpia CS-turnauksia.

Suomalainen ENCE lähtee turnaukseen pienen huilin jälkeen. Joukkue pelasi pari viikkoa sitten Major-karsintoja, josta käteen jäi lopulta yhdeksäs sija. Lähtökohtiin nähden ENCEn esitykset olivat turnauksessa kuitenkin hyvinkin nousujohteisia. Miikka “suNny” Kemppi pelasi ensimmäistä kertaa joukkueen pelinsisäisen johtajan roolissa, mikä näytti olevan piristävä ja ennen kaikkea toimiva muutos ENCEn pelitavassa.

ENCEn kanssa samassa lohkossa jatkoonpääsystä taistelevat Natus Vincere, Vitality sekä Ninjas in Pyjamas. ENCEllä on altavastaajan roolista huolimatta hyvä tilaisuus edetä jatkopeleihin, sillä esimerkiksi Natus Vincere ei ole edellisen kuukauden aikana päässyt tasolleen ja Vitality puolestaan koki juuri Major-karsinnoissa ruman tappion suomalaisjoukkueelle.

Tuorein ENCEn lisäys Elias “Jamppi” Olkkonen astuu jälleen DreamHack-turnauksessa pelaavaan kokoonpanoon. Olkkonen teki ENCE-debyyttinsä huhtikuun lopussa Elisa Invitational -nettikarsinnoissa, jossa suomalaiset eivät hävinneet peliäkään. Ensi viikolla superlupaukselle on tarjolla loistopaikka näyttää osaamisensa myös maailman kärkeä vastaan.

https://twitter.com/ENCE/status/1255836293210267650

Olkkosen taidonnäyte debyyttiottelussaan viime kuussa.

Suomalaisten kantava voima on edellisissä turnauksissa ollut Aleksi “allu” Jalli, joka vietti tällä viikolla 28-vuotissyntymäpäiväänsä. Jalli on ollut hyvässä iskussa sen jälkeen, kun hän siirtyi pelinjohtajan paikalta itselleen tutumpaan rooliin. Jallin tasainen suorittaminen AWP-tarkkuuskiväärin kanssa on jälleen isossa osassa, mikäli ENCE mielii menestystä kovatasoisessa turnauksessa.

Euroopan alueen DreamHack-turnauksessa pelataan 160 000 dollarin palkintopotista, josta voittajalle lohkeaa 54 000 dollaria. ENCEn ensimmäinen alkulohkon ottelu on luvassa 28.5. klo 18:30, kun vastassa on Natus Vincere.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.