Betfair

OPAS PELAAMISEEN BETFAIRILLA

BETFAIR-orange

Betfair on yksi maailman suurimmista vedonvaihtopörsseistä. Super Bowlin ja US Openin aikaan kohteiden vaihto ylittää miljoona euroa. Sivusto toimii englanninkielellä.

 

1. Kirjautuminen

Toimii kuin muilla sivuilla. Tunnusten luontiin tarvitaan tietoja osoitteesta puhelinnumeroon, sekä sähköpostiin. Jotta Betfair voisi toimia EU:ssa, varmennetaan pelaajan henkilöllisyys kuten muilla sivuilla. Utility Bill (esim. sähkölasku), ID (Passi, ajokortti), sekä mahdollisesti tiliote on lähetettävä.

 

2. Päävalikko

Kirjautumisen jälkeen aukeaa etusivu, mistä löytyy “Sport Highlights”, eli päivän parhaat kohteet ja vasemmasta reunasta löytyy valikko, mistä valitaan haluttu laji ja kohde.

 

3. Vedon lyöminen

Otetaan esimerkkinä, että haluat lyödä vetoa yön NHL-ottelusta. Valitset vasemman reunan Sports-valikosta Ice Hockey, jonka jälkeen aukeaa uusi valikko. Valikosta löytyy “NHL”, jota klikkaamalla aukeaa uusi valikko, josta voi valita Conference Markets, eli Konferenssivoittajavedot yms (näitä voi lyödä koko kauden), Divisional Markets, eli divisioonavoittajat. Myös Stanley Cup-voittajaa voi lyödä koko kauden ajan.

Valitaan seuraavan päivän pelit päivämäärän mukaan esim. “Games 23 October”, joka avaa näkymään 1X2-kohteet, sekä uuden valikon josta voit valita pelin. Valitaan esimerkkipeliksi Columbus @ San Jose. Kohteet on merkattu jenkkityyliin, joten ensimmäiseksi merkattu joukkue on vierasjoukkue.

Näkymään aukeavat mahdolliset pelit ja niiden kertoimet. Kohteiden perässä on kaksi kerrointa “Back” (1), sekä “Lay” (2). Back on normaalia vedonlyöntiä. Kun vasemmasta valikosta avaat haluttavan kohteen, kertoimen alla näkyy kerroin, sekä summa. Tämä summa on maksimi mitä tällä kertoimella voidaan välittömästi lyödä. Voit myös päättää oman kertoimesi. Voit lyödä kohteeseen enemmän, mutta panos ja kerroin siirtyvät Lay-puolelle, jossa jonkun pitää kohdetta tarjota. Mitä tämä tarkoittaa?

Lay-vaihtoehto on vedon tarjoamista varten. Jos olet sitä mieltä että jatkoaika mukaan lukien San Jose ei voita ottelua, voit tarjota peliä haluamallasi kertoimella. Haluat tarjota 1.60 kerrointa, joten valitset punaisella oleva Lay SJS:n kohdalta ja näppäilet haluamasi kertoimen, tässä tapauksessa 1.60 (3). Kun asetat panoksen ja näppäilet kertoimen “Your liability” (4) kertoo, mitä voit kohteesta hävitä. Tämä tarkoittaa, että tarjoat tuntemattomalle ihmiselle 1.6 kertoimella SJS:n moneylines vetoa.

Esimerkkinä lyömme kohteeseen 20€ kohtaan “Backer’s stake” (5), tarkoittaa sitä, että jos SJS häviää ottelun, voitat vedon lyöneen ihmisen 20€, mutta jos häviät, niin häviät kohteeseen 12€ (20×1.6 = 32€, 32€ – 20€ = 12€).

 

 

Sama systeemi pätee myös In-play-vaihtoehdossa (live).

Pelionnea ;