Ensi yönä starttaa koripallon suurin, kaunein ja kovatasoisin liiga, NBA. Tulemme perkaamaan läpi kauden 2015-2016 jokaisen joukkueen divisioonittain ja lopuksi teemme leikkimielisen Power Rankingin.
ATLANTIC DIVISION:
Ehdottomasti heikoin kaikista divisioonista ja jonka jokaisen joukkueen käyrä on ollut viime vuosina alaspäin.
Toronto Raptors: Selkeä ennakkosuosikki divisioonan voittajaksi myös tälläkin kaudella. On voittanut sen kahtena edellisenäkin vuotena ja kunnon haastajaa tuskin löytyy nytkään. Pudotuspelit ovat kuitenkin loppuneet heti ensimmäisellä kierroksella molempina vuosina, joten tie on noussut pystyyn varsin nopeasti, kun hieman kovempi joukkue on tullut vastaan. Joukkue on nuori ja atleettinen ja tärkein ase joukkueella on hyvä heittopeli, varsinkin kolmoset. Raptorsin menestyminen on varsin pitkälti kiinni joukkueen heittopelin onnistumisesta joka ilta. Jos heitto kulkee, voi joukkue voittaa melkein kenet tahansa, mutta jos heitto ei kulje niin voi myös hävitä kenelle tahansa. Puolustuspäässä joukkue ei vain pärjää isompia ja fyysisempiä vastustajia vastaan, joten pisteet on aina saatava kuitattua toisessa päässä. Ongelmaan on kuitenkin reagoitu kesän aikana ja puolustusta vahvistamaan on hankittu Atlanta Hawksissa viime kaudella pelannut DeMarre Carroll. Hän on selkeä vahvistus puolustuspäähän, mutta lisäksi hän on pätevä kaveri myös hyökkäyspäässä. Muutama merkittävä siirto tapahtui myös poispäin, kun viime kaudella joukkueen kolmanneksi paras pistemies Lou Williams ja fanien suuri suosikki Amir Johnson, pakkasivat laukkunsa ja matkasivat muihin maisemiin. Kauteen valmistavissa harjoitusotteluissa joukkue voitti 5 ottelua ja hävisi vain 2, joten Raptorsilla on varmasti odotukset korkealla tulevalle kaudelle ja pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon pääseminen on varmasti vähimmäistavoite.
Boston Celtics: Ainoa joukkue, joka voi hätyytellä Raptorsin divisioonan voittoa. Celtics on melkoisessa muutosvaiheessa, kun muutamassa vuodessa joukkueesta on lähtenyt liuta huippupelaajia, kuten Ray Allen, Kevin Garnett, Paul Pierce ja Rajon Rondo. Kaikki ovat pelipaikkansa ehdotonta eliittiä ja niiden tilalle on nyt tullut cap-tilaa, varausvuoroja, sekä muutama nuori lupaus. Aika siis näyttää kuinka Celtics saa toteutettua joukkueen nuorennusleikkauksen. Kesän siirtomarkkinoilla joukkue hommasi Golden State Warriorsin penkille juuttuneen David Leen, joka tuo mukanaan arvokasta kokemusta nuoreen joukkueeseen. Joukkue on vielä nuori, mutta siinä on rutkasti potentiaalia, ja ainekset yllätykseen on ehdottomasti olemassa.
Brooklyn Nets: Divisioonan voittotaisteluun joukkueella ei ole mitään asiaa, mutta kolmas sija voi olla lähellä totuutta. Kolme vuotta sitten, New Jersey Nets muuttui Brooklyn Netsiksi, ja tämän kunniaksi seuran omistaja Mikhail Prokhorov laittoi läjän markkoja haisemaan ja osti isolla rahalla tähtiä joukkueeseen. Muun muassa Bostonista lähtenyt Kevin Garnett oli yksi näistä, kuten myös kesällä ulosostettu Deron Williams, jolla olisi ollut vielä 2-vuotta sopimusta jäljellä. Ainoa ongelma joukkueessa vaan oli, että joukkuepelaamisesta ei ollut tietoakaan. Nippu vain omaa napaa ajattelevia tähtipelaajia ei ole hyvä yhdistelmä ja sen sai Prokhorovkin todeta. Lopputulos oli valtaisa pettymys ja nyt joukkue oli täynnä itseluottamuksensa menettäneitä tähtipelaajia, jotka eivät saaneet hommaa rullaamaan missään vaiheessa. Nyt kun suuressa roolissa ollut Deron Williams on poistunut taka-alalle, niin saappaisiin astuu viimeksi kaudella 11-12 ykköstakamiehenä ollut Jarret Jack. Kokemusta kaverilta löytyy, mutta siihen ne avut sitten melkein jäävätkin. Joukkueen menestyksestä suurta vastuuta kantavat jo ehtoon puolella olevat Joe Johnson, sekä viime vuosina isoja askeleita eteenpäin ottanut Brook Lopez.
New York Knicks: Viime vuosien pahimpiin romahtajiin kuuluva Knicks, elää ja kuolee yhden pelaajan varassa. Loistavasti heittävä laituri Carmelo Anthony, tekee joka ottelussa valtaosan joukkueen pisteistä ja on ainoa tähtistatuksen omaava pelaaja koko joukkueessa. Hyvän kuvan hänen tärkeydestä joukkueen menestymiseen kertoo se, että kun hän viime kaudella istui sivussa puolet kaudesta loukkaantumisen takia, niin joukkue menestyi huonommin, kuin koskaan ennen koko seuran pitkässä historiassa, voittaen ainoastaan 17 ottelua ja häviten peräti 65. Paljon on myös kiinni miehestä, joka tuota sekametelisoppaa yrittää elvyttää, nimittäin Phil Jacksonista. Hän siirtyi muutama vuosi takaperin menestysseura Los Angeles Lakersin peräsimestä melkoisessa kaaoksessa olleeseen Knicksiin, tavoitteenaan elvyttää koko joukkue. Tehtävä on kuitenkin kaikkea muuta paitsi helppo ja se vaatii paljon aikaa. Jackson on kuitenkin johdattanut Lakersin useaan mestaruuteen ja on eittämättä parhaita mahdollisia valmentajia koko NBA:ssa, joten hän tietää mitä menestyminen vaatii. Tarina on kuitenkin niin alussa, ja rosteri on niin kapea, että minkäänlaisesta menestymisestä on aivan turha puhua. Aika näyttää miten Jackson saa joukkueen menestymään.
Philadelphia 76ers: Kaukana ovat ne vuodet, kun joukkue voitti otteluita ja takamiehenä taituroi Allen Iverson. Viime kaudet ovat olleet melkoisen surkuhupaisaa seurattavaa ja joukkue onkin toiminut hyvänä rahasampona vedonlyöjille. Viime kaudella, kun löi vetoa, että joukkue tekee alle 82 pistettä ottelussa, niin sai varmasti joka toisessa ottelussa rahansa tuplana takaisin. 76ers on ollut melkoinen heittopussi ja jokainen voitettu ottelu on ollut pieni ihme. 37 voitettua ottelua kahden viime kauden aikana yhteensä kertoo karua kieltä siitä, miten syvällä joukkue rämpii. Joukkue on täynnä takapaksua massaa ja ketään kunnon pelimiestä ei kyllä joukkueesta löydy. Viime kaudella 22-vuotias Tony Wroten esiintyi pirteästi, mutta loukkaantuminen lopulta pilasi kauden. Vaikea tulee jälleen olemaan 76ers:n kausi, ja nähtäväksi jää rikkoutuuko edes 20 voiton raja.
Seuraavana vuorossa Central Division, pysy mukana!