Venäjä finaaliin, Ruotsi pronssipeliin

Venäjä voitti Ruotsin jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-välierässä 5–4 ja eteni sunnuntain loppuotteluun. Välierä ratkesi jännittävien vaiheiden jälkeen vasta jatkoajalla Ivan Morozovin maaliin.

Ruotsi sai otteluun huippualun, kun Rasmus Sandin teki 1–0-osuman 16 sekunnin pelaamisen jälkeen. Ivan Morozov toi Venäjän kuitenkin nopeasti tasoihin. Aleksandr Hovanov ja Jegor Sokolov veivät Venäjän 3–1-johtoon ja Samuel Fagemo kavensi. Avauserässä nähtiin viisi maalia.

Toisessa erässä Sandin toi Ruotsin tasoihin. Kolmannessa erässä Nils Lundkvist vei Ruotsin johtoon ja Sokolov toi Venäjän tasoihin ja vuorossa oli jatkoaika.

Ottelu ratkesi ajassa 63.24, kun Venäjän Morozov teki illan toisensa ja laukoi kiekon nousunsa päätteeksi etukulmasta maaliin.

Ruotsi pelaa huomenna sunnuntaina pronssiottelussa ja Venäjä finaalissa. Parit peleihinsä he saavat Suomi-Kanada -ottelusta, joka pelataan lauantain iltapelinä.