USA naisten jalkapallon maailmanmestari maalirikkaassa ottelussa

967px-2015_FIFA_Women's_World_Cup_logo.svg

Yhdysvaltain naiset ovat voittaneet jalkapallon maailmanmestaruuden Kanadassa. Ottelussa tehtiin maaleja lähes enemmän kuin naisten MM-finaalien historiassa yhteensä, kun USA voitti Japanin lukemin 5-2.

USA:n edellinen mestaruus oli vuodelta 1999.

Kun ottelua oltiin pelattu vasta 16 minuuttia, USA johti peliä jo 4-0. Carli Lloyd teki hattutempun ja lisäksi Lauren Holiday onnistui maalinteossa. Kolmannen maalinsa Lloyd laukoi puolesta kentästä ohi Japanin maalivahdin, joka kompastui samassa rytäkässä liian pitkään ruohoon.

Carli Lloyd teki hattutempun 16 minuutissa

Japanilaiseen taistelutahtoon ei kuulu luovuttaminen. Ajassa 26′ Jugi Ogimi kavensi tilanteen 4-1 ja samoissa numeroissa mentiin tauolle.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kuusi minuuttia, USA teki oman maalin ja tilanne oli 4-2. Kauaa ei japanilaisten kiri kestänyt, sillä USA:n viides osuma näki päivänvalon kaksi minuuttia myöhemmin Tobin Heathin jalasta.

Parempi joukkue voitti, siitä ei ole epäilystäkään. Katsojille tarjottiin viihdettä koko rahalla ja kun Kanadassa koittaa maanantai-aamu, japanilaiset lienevät onnellisia hyvästä taistelusta ja hopea-mitaleistaan.

Seuraavat naisten jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut pelataan Ranskassa vuonna 2019.