Tshekki kaukalon kuningas Leijonia vastaan

image

Suomi kohtasi Tshekin Karjala-turnauksen ottelussa.

1. Erä
Leijonat aloitti pelin virkeästi, mutta erän edetessä Tshekki otti hallinnan hiljalleen itselleen. Molemmilla oli omat paikkansa tehdä ottelun avausmaali mutta mitään tuhannen taalan paikkoja ei nähty. Paras paikka siunaantui etutolpalla päivystäneelle Miro Aaltoselle. Aaltonen ampui Joonas Kemppaisen upeasta syötöstä osuen takatolppaan. Erässä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimalla kertaalleen.

2. Erä
Toista erää oli ehditty pelata vain minuutti ja 11 sekuntia, kunnes Liigan tämän hetken paras maalintekijä Veli-Matti Savinainen iski avausmaalin Pekka Jormakan esityöstä. Reilu neljä minuuttia myöhemmin Tsekki tuli tasoihin Petr Holikin maalilla. Jakub Jerabek näki Holikin yksin takatolpalla ja siirsi kiekon joukkuekaverilleen, joka sai lapioida kiekon maaliin kaikessa rauhassa. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Tomas Zohorna.

Ajassa 29:14 Ilari Filppula joutui jäähyaitioon kampittamisesta. Paras paikka Tshekin ylivoimalla avautui Suomen Antti Pilhströmille läpiajon muodossa mutta Pilhström ei onnistunut. Seuraavasta tilanteesta Tsekin Adam Polasek niittasi viivalta tilanteeksi 2-1, maaliin syöttöpinnan saalisti Jerabek. Peliä oli maalin syntyessä pelattu 30:30. Kaksi minuuttia ja 43 sekuntia myöhemmin Ilari Melart nosti kiekon puolustusalueelta katsomoon joutuen jäähylle. 12 sekuntia ylivoiman alkamisesta Jan Rutta kiskaisi komeasti kiekon b-pisteen kaarelta aivan maalin kattoon. Maalin syöttivät Dominik Kubalik sekä Lukas Radil.

Tshekki pääsi ajassa 33:38 jälleen ylivoimalle, kun Suomen maalintekijä Savinainen komennettiin kahdeksi minuutiksi jäähyaitioon epäurheilijamaisesta käytöksestä. Suomi selvitti alivoiman ilman suurempia ongelmia. Välittömästi jäähyn päätyttyä Suomella avautui vaarallinen paikka Tshekin päätyyn, Sakari Salminen ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä. Hetki tästä ja Suomi pääsi ylivoimalle, Radilin saatua jäähyn maalivahdin estämisestä. Suomi pyöritti peliä hyvin mutta laukaukset puuttuivat, joten Tshekillä ei ollut kovin suuria vaikeuksia selvittää alivoimaansa.

3. Erä
Kolmatta erää oli ehditty pelata vain 3 minuuttia ja 26 sekuntia, kun Tshekin illan toinen jäähy oli tosiasia. Suomi tarvitsi ylivoimallaan ainoastaan 26 sekuntia kaventaakseen pelin 2-3. Kiekon maaliin runnoi Kemppainen. Syöttömerkinnät maaliin saivat Ville Lajunen sekä Filppula.

Tshekki ei kauaa maalia surkutellut vaan iski kiekon Suomen maaliin neljännen kerran ajassa 47:49. Tshekki sai kiekon maalin takana haltuunsa, josta limppu toimitettiin b-pisteelle Jerabekille. Jerabek suupaisi kiekon maalia kohti ja epäonnisesti kiekko kimposi Jesse Joensuun mailasta Suomen maaliin. Ei kahta minuuttiakaan ja Suomi iski jo pelin seitsemännen maalin. Melart sekä Filppula toimittivat kiekon viivaan Lajuselle, Lajunen lähetti kiekon maalia kohti upottaen sen myös maalin sisälle.

Hieman alle viisi minuuttia ennen loppua Savinainen karvasi kiekon Tshekki maalin takana ja syötti sen maalin eteen nousseelle Jormakalle. Jormakka ei avopaikasta huolimatta onnistunut maalin teossa vaan Tshekki-veskari Simon Hrubec onnistui torjunnassaan. Viimeisen naulan Suomen arkkuun naulasi Radil työntäessään kiekon tyhjään maaliin ajassa 59:02. Syöttöpinnat maalin metsästivät Kubalik sekä Roman Horak. Peli päättyi Tshekin 5-3 voittoon.

Suomi pelaa turnauksen viimeisen pelinsä sunnuntaina 17:30 Ruotsia vastaan.