Yön NHL-kierroksella suomalaisittain sekä onnistumisia että epäonnistumisia

Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä NHL:ssä tahkottiin mukava määrä pelejä. Nyt pieni katsaus peleihin, joissa suomalaiset tehoilivat.

Carolina Hurricanes jatkoi huimaa kotisaldoaan New York Islandersia vastaan. Viimeisestä 16:sta kotipelistä joukkue on nyt voittanut 14. Islanders aloitti pelin vahvasti päästyään kaksi kertaa johtoasemaan, mutta sitten alkoi kotijoukkueen ja Teuvo Teräväisen show. Yksi Carolinan maaleista syntyi Teräväisen napattua 100-0 aloitusvoiton ja tästä pääsi joukkuetoveri Lee Stempniak iskemään johtomaalin. Pelin seuraava maali oli myös suomalaisnuorukaisen käsialaa. Mies iski lukemat 6-4:ään komealla ohjauksella.

Mikael Granlund on enää kymmenen pisteen päässä yhden kauden piste-ennätyksestään.

Minnesota Wildin ja Dallas Starsin välinen kamppailu oli suomalaisten näkökulmasta sekä mukavaa että ei niin mukavaa katseltavaa. Ensin minuutin jälkeen Mikko Koivu iski pelin avausmaalin Antti Niemen selän taakse, jonka jälkeen Eric Staal laukoi pelin lukemiin 2-0 ja Matt Dumba vielä 3-0:aan Mikael Granlundin alustaessa. Näihin kolmeen maaliin oli kulunut aikaa vain alle viisi minuuttia ja näin sai Niemi väistyä maalilta antaen tilaa Kari Lehtoselle. Lehtosenkaan urakka ei alkanut kovin vahvasti, kun Minnesota iski erän puolen välin jälkeen jälleen kiekon häkkiin. Jokainen ajattelin varmaan tässä kohtaa, että se peli oli siinä, mutta kun NHL:stä on kyse, kaikkea voi tapahtua. Dallas nimittäin tuli takaa maali kerrallaan ja peli oli 50 minuutin pelin jälkeen yhtäkkiä tasan, 4-4. Muutama minuutti tästä ja Wildin puolelta astui esiin kovalla itseluottamuksella pelaava Granlund ottamalla riiston hyökkäysalueella ja toimittaen kiekon maalille. Sielä oli paikalla ensimmäisenä Jason Zucker iskemällä pelin voittomaalin. Maalille vaihdettu Lehtonen valittiin ottelun kolmostähdeksi 26:lla torjunnallaan.

St. Louisin riveissä kiekkoileva Jori Lehterä onnistui pitkästä aikaa maalinteossa ohjaamalla tyylikkäästi pelin 3-0:aan. Lehterän lavasta syntyi maali viimeksi 15. joulukuuta, eli kuukausi sitten. Miehen kausi on ollut kaiken kaikkiaan vaikea, sillä pisteitä on syntynyt vain 12. Viime kaudella sama lukema näytti 34:ää ja sitä edellisellä 44:ää.

Suomalaisia maalivahteja oli Niemen ja Lehtosen lisäksi kehissä jopa neljä kappaletta. Antti Raanta aloitti Rangersin maalilla vahvasti torjuttuaan kaikki 10 laukausta erätaukoon mennessä, mutta hän ei palannut enää maalille toisessa erässä vaan sinne luisteli Henrik Lundqvist. Raannan loukkaantumisen syyksi kerrottiin ”alavartalovamma”. Lundqvistin tultua maalille Rangers hävisi ottelun lopulta 5-4.

Pekka Rinteen kausi on edennyt varsin mukavissa merkeissä.

Pekka Rinne valittiin ottelun ykköstähdeksi ottelussa jumbojoukkue Colorado Avalanchea vastaan. Rinne torjui Nashville Predatorsin 3-2 voitossa 28 laukausta. Hienon tästä ”Peksin” tähtivalinnasta tekee se, että viime pelissä Nashvillen toinen suomalaisvahti Juuse Saros valittiin myös ykköstähdeksi. Voi siis sanoa, että maalivahtipuoli on joukkueella kunnossa.

Boston Bruinsin Tuukka Rask sai olla todistamassa isomaalista ottelua aitiopaikalla. Mies torjui 21 laukausta Bostonin 6-3 voitossa Philadelphiaa vastaan. Bostonin voiton takuumiehenä hääri hyvässä vireessä oleva Brad Marchand takoen tehot 2+3.

NHL-kauden ensimmäisessä startissa tähdistöön valittu Joonas Korpisalo torjui viime yönä kauden toisen pelinsä. Tämä toinen ei ollut yhtä ruusuilla tanssimista, kun Korpisalo päästi taakseen neljä osumaa joukkueen hävitessä Floridalle 4-3. Torjuntoja miehelle kertyi 28 kappaletta.