Wlodarczyk uudella ME:llä ylivoimainen moukarissa – Mörö 400m aitojen välieriin SE:llä

Yleisurheilun 4.kisapäivän iltapäiväsessiossa ohjelmassa oli muutamat karsinnat ja kaksi naisten finaalia moukari ja 3000m esteet.

Iltapäivän aikana mukana oli yksi suomalainen Oskari Mörö 400m aidoissa. Mörö onnistui hienosti ollen alkueränsä neljäs ajalla 49.04, joka on uusi Suomen ennätys ja se riitti välieriin, jotka käydään tiistai-keskiviikko välisenä yönä klo 03.35.

Iltapäivän finaaleissa tehtiin hurjia tuloksia. Naisten 3000m esteissä voiton vei Bahrainin Ruth Jebet ajalla 8,59,75, joka jäi vain reilun sekunnin maailmanennätyksestä. Toiseksi tuli Kenian Hyvin Jepkemoi 9,07,12 ajalla ja USA:n Emma Coburn kolmas ajalla 9,07,63.

Kovimmasta suorituksesta vastasi Puolan Anita Wlodarczyk, joka voitti moukarin ylivoimaisesti uudella maailmanennätyksellä 82,29, jonka hän teki kolmannella kierroksella. Sen lisäksi Wlodarczykillä meni kaksi heittoa yli 80 metriä ja olisi kaikilla mitatuilla heitoilla voittanut kisan. Toiseksi tuli Kiinan Wenxiu Zhang 76,75 tuloksella ja kolmas oli Sophie Hitchon tuloksella 74,54.