Williams uransa kolmanteen maailmanmestaruuteen – Edellisestä aikaa 15 vuotta

Snookerkausi huipentui Sheffieldissä Crucible Theatressa käytyyn MM-finaaliin, jossa kohtasivat kaksi konkaria Skotlannin John Higgins ja Walesin Mark Williams.

Williams aloitti finaalin paremmin vieden neljä ensimmäistä erää. Sen jälkeen suununtain kaksi jaksoa meni tasaisissa merkeissä ja walesilainen pääsi yötauolle 10-7 johdossa. Maanantai-iltapäivänä pelatun kolmannen jakson alussa näytti siltä, että Williams oli karkaamassa helppoon mestaruuteen, kun pääsi jo 14-7 johtoon. Tämän jälkeen Higgins paransi otettaan kaventaen jakson lopussa tilanteeksi 15-10, josta lähdettiin illalla pelattavaan viimeiseen jaksoon.

Higgins teki hurjan takaa-ajon viimeisessä jaksossa noustuaan jo tasoihin 15-15, mutta Williams ei lannistunut. Hän vei kaksi seuraavaa erää ja oli 33.erässä vain yhden pallon päässä ratkaista mestaruuden. Siinä walesilainen epäonnistui pinkin pussituksessa ja Higgins tuli takaa vieden lopulta erän tyhjennettyään pöydän. Lopulta seuraavassa 34.erässä Williams teki ratkaisevan 69 pisteen breikin ja vei lopulta jännittävän loppuottelun luvuin 18-16.

Tämä oli Williamsin uran kolmas maailmanmestaruus. Aiemmat tulivat vuosina 2000 ja 2003. Williamsista tuli samalla historian toiseksi vanhin mestari Crucible-teatterissa, jossa MM-turnaus on järjestetty vuodesta 1977. Williamsin maanmies Ray Reardon oli 45 vuoden ja 203 päivän ikäinen voittaessaan mestaruuden 1978.