Watabe voittoon Holmenkollenilla – Hirvonen yhdeksäs, Herola 12

Norjan Holmenkollenissa käytiin lauantaina yhdistetyn maailmancupissa viikonlopun ainoa kilpailu. Mäkiosuus käytiin HS 134 suurmäestä ja hiihto-osuus oli 10 kilometriä.

Kilpailun voiton vei maailmancupin kokonaiskisaa johtava Akito Watabe. Japanilainen oli mäkiosuuden jälkeen toisena. Watabe otti kärjessä lähteneen Norjan Jarl Magnus Riiberin kiinni noin neljän kilometrin kohdalla ja lopulta pudotti hänet noin seitsemän kilometrin kohdalla. Sen myötä Watabe pääsi maalisuoralle selkeällä erolla voittoon. Toisen sijan nappasi Saksan Fabian Riessle jääden voittajasta 15,5 sekuntia. Itävallan Mario Seidl tuli kolmanneksi jäätyään Watabesta 20,3 sekuntia.

Suomalaisista paras oli Eero Hirvonen ollen yhdeksäs. Hirvonen oli mäkiosuuden 13:s ja oli hiihto-osuudella samassa porukassa Ilkka Herolan kanssa. Hirvosen ero voittajaan oli lähes 40 sekuntia. Lopussa hieman hyytynyt Herola oli lopulta 12:s, jonka ero voittajaan oli 50,6 sekuntia. Kolmannen suomalaisen Atte Korhosen kisa meni pieleen jo mäkiosuudella. Korhonen oli lopulta 47:s.

Seuraavat kisat käydään Trondheimissa, Norjassa.