Warholm huimalla juoksulla mestariksi 400 metrin aidoissa – Francis yllätysmestariksi naisten 400 metrillä

IAAF World Championships logo

Keskiviikko-iltana oli yleisurheilun MM-kisoissa ohjelmassa kolme finaalia miesten 400 metrin aidat, naisten 400 metriä ja naisten kuula. Illalla nähtiin kaksi suomalaista Camilla Richardsson 3000 metrin esteiden alkuerässä ja David Söderberg moukarin karsinnassa.

Richardssonilla ei juoksu kulkenut. Hän jäi erässään viimeisten joukkoon ajalla 10,07,04, jolla ei ollut asiaa finaaliin. Juoksun jälkeen Richardsson nilkutti ja piteli akillesjännettä, jonka loukkasi juoksun aikana. Söderberg heitti lähes tasollaan vaikka keli oli haastava sateen takia. Söderbergin paras 73,76 tuli ensimmäisellä kierroksella, mutta se ei aivan riittänyt finaaliin. Hän oli karsinnan 15 jääden finaalipaikasta 65 senttiä.

Miesten ainoassa finaalissa 400 metrin aidoissa saatiin pohjoismaihin MM-kulta, kun Norjan Karsten Warholm voitti ajalla 48,35. Warholm juoksi tuttuun tyyliinsä täysillä alusta loppuun minkä jaksoin ja tällä kertaa norjalainen kesti loppuun asti. Toiseksi kurotti Turkin Yasmani Copello 48,49 ajalla ja kolmanneksi tuli Yhdysvaltojen Kerron Clement ajalla 48,52.

Naisten kuulassa voitoin vei Kiinan Gong Lijiao tuloksella 19,94. Kiinalainen johti kilpailua alusta asti tehden voittotuloksen viidennellä kierroksella. Toiseksi tuli Unkarin Anita Marton 19,49 tuloksella ja kolmannen sijan nappasi Yhdysvaltojen Michelle Carter tuloksella 19,14.

Illan päättäneessä naisten 400 metrillä nähtiin paljon draamaa lopussa. Loppusuoralla näytti siltä, että Bahaman Shaunae Miller-Uibo voittaisi, mutta hän hyytyi lopussa pahasti jääden neljänneksi. Mestaruuden vei yllättäen Yhdysvaltojen Phyllis Francis ajalla 49,92. Hopeaa sai Bahrainin Salwa Eid Naser 50,06 ajalla ja pronssin nappasi myös lopussa hyytynyt Yhdysvaltojen Allyson Felix ajalla 50,08.