Veikkausliigan kierrosraportti – Tuco johdatti maaleillaan Ilveksen voittoon

Jalkapallon Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Tampereella kohtasivat Ilves -RoPS ja Kemissä puolestaan häntäpään joukkueet PS Kemi sekä JJK.

Ilves vs RoPS

Tampereella kotijoukkue Ilves sai otteluun loistava alun, kun sille tuomittiin rankkari seitsemän minuutin pelin jälkeen. Tuco laittoi pallon varmasti verkkoon ja Ilves siirtyi 1-0 johtoon. Puoliajan loppua kohti vieraat pääsivät otteluun paremmin mukaan ja RoPS saikin kyseenalaisen rankkarin puolen tunnin kohdalla, kun Simo Roiha kaadettiin rangaistus alueen tuntumassa ja tuomari näytti palloa keskelle. Roiha asettui itse ampumaan pilkkua ja mies pisti pallon varmasti sisään. Puoliajalle mentiin tasalukemissa 1-1.

Pukukopista tuli sisuuntunut vierasjoukkue ja Akseli Nurmela veikin RoPS:n 2-1 johtoon hienolla vapaapotku maalilla. Ottelu jatkui pitkään tasaisena ja näyttikin siltä, että vieraat ottavat arvokkaat kolme pistettä. Ilveksen Tuco oli kuitenkin toista mieltä ja toi kotijoukkueen tasoihin Eero Tammisen syötöstä. Illan ehdoton tähti oli Ilveksen Tuco, joka jatkoi hurjaa virettään ja mies laukoi vain kolme minuuttia tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkueen 3-2 johtoon. Maali oli kamerunilaishyökkääjälle jo kauden 14 Veikkausliigassa ja mies nousi samalla maalipörssin kärkeen.

Voiton ansiosta Ilves nousi sarjataulukossa jo toiseksi ja joukkue taistelee tiukasti mitaleista ja sitä kautta myös tärkeistä Eurocup-paikoista. Ilves on pelannut nyt 12 ottelua ilman tappiota ja sen edellinen häviö on kesäkuun lopussa RoPS:ia vastaan.

RoPS puolestaan jatkaa sarjassa sijalla yhdeksän, eikä joukkueella ole loppukaudesta juuri pelattavaa, koska sarjapaikka näyttää aika varmalta eikä joukkueella ole muita mahdollisuuksia kuin nousta alempaan keskikastiin.

PS Kemi vs JJK

Kemissä oli kurja ilma, kun vettä oli satanut pitkin päivää ja kenttä oli pelaajille todella hankala. Avauspuoliajalla ei mitään hienouksia nähty. Vierailija JJK teki kuitenkin aivan puoliajan lopussa tärkeän johtomaalin, kun Antto Tapaninen vei joukkueensa 1-0 johtoon uran ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla.

Toisella puoliajalla mentiin päästä päähän ja tilanteita syntyi molempien maalien edustalla. Varsinkin kotijoukkueen Oskari Forsman oli todella työllistetty ja mies pitikin loistotorjunnoilla PS Kemin pelissä mukana. Kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin, kun vajaat parikymmentä minuuttia oli toista puoliaikaa pelattu. Maalintekijänä virolaishyökkääjä Sergei Mosnikov. JJK ei kuitenkaan luovuttanut vaan loi tilanteita kotijoukkueen maalille. Kova yritys palkittiin, kun vajaat kymmenen minuuttia oli peliä jäljellä. Kokenut Tommi Kari laukoo lähes puolesta kentästä vapaapotkun ja nostaa pallon taidolla yli kotijoukkueen maalivahdin. JJK taistelee ja puolustaa loppuminuutit hurjalla tsempillä ja joukkue ottaa arvokkaan 2-1 vierasvoiton.

JJK nousee voiton ansiosta kolmen pisteen päähän HIFK:sta ja taistelu putoamisesta jatkuu aivan päätöskierroksille asti. JJK kohtaakin seuraavalla kierroksella juuri HIFK:n, joten ottelussa on valtavat panokset ja voitto tuosta ottelusta parantaa JJK:n asemia kummasti.

PS Kemille tappio ei tarkoittanut juuri mitään, koska joukkue on turvallisesti sijalla 10, joten sarjapaikka näyttää lähes varmalta eikä nousua ylöspäin ole juuri yhtä kahta sijaa enempää.