Veikkausliiga kierrosraportti – Ilves ja KuPS nousivat voitoilla mitalitaisteluun mukaan

JJK:lle jälleen karvas vierastappio

Jalkapallon Veikkausliigassa pelattiin lauantaina kahden ottelun kierros. Tampereella Ilves kohtasi sarjajumbo JJK:n, jolle se oli hävinnyt joukkueiden edellisen kohtaamisen toukokuussa. JJK sai otteluun hyvän alun, kun joukkueen maalipyssynä tällä kaudella toiminut Gael Etock laukoi kauniilla vapaapotkulla vieraat 1-0  johtoon.

Ilves ei vieraiden johtomaalista lamaantunut vaan tuli ottelussa tasoihin vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin. Lauri Ala-Myllymäki pelasi kauniisti Iiro Järvisen boksin sisälle vapaaksi, josta mies laukoi pallon varmasti maaliin ja taululle 1-1 lukemat.

Ottelu näytti menevän tasatilanteessa tauolle, mutta Ilves pääsi kuitenkin vielä kerran iskemään. Kulmapotkusta pallo kimposi JJK:n maalin edustalle, josta puolustaja Tatu Miettunen sohi pallon verkon perukoille ja Ilves siirtyi ottelussa 2-1 johtoon.

Toiselle puoliajalla Ilves hallitsi peliä ja sillä oli todella hyviä paikkoja lisätä johtoaan, mutta taululla pysyi 2-1 lukemat loppuun asti. Ilves nousi voitolla sarjassa viidenneksi ja ero toisena olevaan VPS:n on vain kaksi pistettä, joten joukkue taistelee loppukaudesta vielä tiukasti mitaleista. JJK puolestaan jatkaa sarjassa viimeisenä ja ero karsijan paikalla olevaan HIFK:n on edelleen viisi pistettä.

KuPS nousi mukaan mitalitaisteluun

Kuopion Palloseura sai vieraita pohjoisesta, kun vastaan asettui Rovaniemen Palloseura. KuPS on ollut tällä kaudella selvästi parempi joukkue vieraissa kuin kotona, mutta viime aikoina myös kotipeleissä on alkanut kulkea.

Avauspuoliaika oli tasaista pelaamista ja molemmille joukkueilla oli omat paikkansa, mutta tauolle mentiin silti maalittomissa nolla-nolla lukemissa. Toiselle puoliajalle kotijoukkue sai vahvan alun ja se siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain neljä minuuttia.  Saku Savolainen antoi syötön ja Ville Saxman vei  kauden kolmannelle maalillaan KuPS:n 1-0 johtoon.

Kotijoukkue sai avausmaalista virtaa ja vain kolme minuuttia myöhemmin kolisi rovaniemeläisten päädyssä jälleen. Urho Nissilä piti RoPS:n puolustusta pilkkanaan vei kauniilla yksilösuorituksella kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Tämän jälkeen ottelu oli enemmän tai vähemmän pelailua, mutta lopussa KuPS:n Ilmari Niskanen kaunisteli lukemat vielä 3-0 kotijoukkueelle.

Voiton ansiosta KuPS nousi sarjassa neljänneksi ja on tiukasti mitalitaistelussa mukana. Ero kolmantena olevaan FC Lahteen on vain yksi piste ja kakkosena oleva VPS on vain kahden pisteen päässä. RoPS puolestaan ei ole voittanut kuudesta viime ottelusta yhtään ja joukkue on sarjassa vasta sijalla kymmenen.

Sunnuntaina Veikkausliigan ohjelmassa on kolmen ottelun kierros. Kärkikamppailu pelataan Helsingissä, jossa sarjakärki HJK kohtaa hurjassa vireessä porskuttavan FC Lahden. Ahvenanmaalla kohtaavat puolestaan kotijoukkue IFK Mariehamn sekä neljän ottelun voittoputkessa oleva SJK. Sunnuntain kolmannessa ottelussa sarjakakkonen VPS saa vastaansa viime aikoina vahvistuneen PS Kemin