Valko-Venäjä yllätysvoittoon naisten viestissä – Suomi 15

Olympialaiset Peyochang Etelä-Korea 2018

Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisissa oli torstaina ohjelmassa ampumahiihdossa naisten viesti, joka oli kisojen viimeinen naisten kilpailu.

Kilpailu käytiin haastavissa olosuhteissa. Tuuli vaihteli koko kisan ajan ja välillä tuli lunta sakeasti. Sen myötä tuli yllätyksiä. Voiton ja olympiakullan vei yllättäen Valko-Venäjä joukkueella Nadezhda Skardino, Irina Kryuko, Dzinara Alimbekava ja Darya Domracheva. Voitto ratkesi viimeisellä ampumapaikalla, jossa ankkurina ollut Domracheva pääsi lähtemään ensimmäisenä ja piti haastajata takanaan maaliin asti.

Hopea meni yllättäen Ruotsille, joka jäi voittajista 10,7 sekuntia. Pronssin nappasi Ranska jääden Valko-Venäjästä 17,6 sekuntia. Kisan suurin voittajasuosikki Saksa jäi yllättäen mitalisijojen ulkopuolelle ollen vasta kahdeksas.

Suomi oli joukkueella Laura Toivanen, Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen ja Venla Lehtonen kisan 15:s. Suomi johti kilpailua kahden osuuden jälkeen, mutta mahdollisuudet kymmenen joukkoon kaatui kahteen sakkoon, jotka tuli Laukkaselle. Suomi jäi voittajasta kaksi minuuttia ja 33,8 sekuntia.

Naisten 4 x 6 km viestin tulokset