Valioliigan kierrosraportti – Everton murskasi Cityn, Manchester United ja Liverpool pistejakoon

Gamblers valioliiga

Viikonloppuna pelattiin täysi kierros Englannin Valioliigassa. Kärjen osalta ei suuria muutoksia tapahtunut, koska lähes kaikki kärkipään jengit selvisivät kierroksesta ilman tappioita. Myös putoamistaistelussa tilanne säilyi käytännössä ennallaan, koska vain Hull pystyi ottamaan voiton ja nousemaan tasapisteisiin seitsemäntenätoista olevan Crystal Palacen kanssa.

Tottenham ja Arsenal vakuuttaviin voittoihin – Harry Kanelle hattutemppu

Valioliiga v-loppu alkoi kahden hyvä vireisen joukkueen kohtaamisella, kun Tottenham isännöi yllättäjä West Bromwichia. Tottenham aloitti ottelun loistavasti ja siirtyi 12 minuutin pelin jälkeen ottelussa yksi-nolla johtoon Harry Kanen maalilla. Kane show jatkui toisella puoliajalla, kun mies osui kahdesti viiden minuutin sisään vieden kotijoukkueen ottelussa jo neljä-nolla johtoon. Hattutempun ansiosta Kane nousi maalipörssissä jaetulle kakkospaikalla 13 maalillaan.

Arsenal jatkoi vahvoja otteitaan hakemalla Swansean vieraana 4-0 murskavoiton. Voiton ansiosta Arsenal nousi sarjassa sijalle neljä ja eroa kakkosena olevaan Tottenhamiin on vain piste. Sarjanousija Burnley jatkoi hyviä otteitaan nappaamalla yksi-nolla kotivoiton Southamptonia vastaan. Burnley nousi sarjassa jo sijalle kymmenen, joten joukkueen säilyminen Valioliigassa näyttää entistä todennäköisemmältä.

Lauantain huippuottelu pelattiin viime kauden mestari Leicesterin ja tämän hetkisen ykkösen Chelsean välillä. Vierailija Chelsea ei antanut kotijoukkueen yllättää vaan siirtyi ottelussa johtoon, kun kamppailua oli kuusi minuuttia takana. Flipperipallo pomppi Marcos Alonsolle, joka laukoi voimalla takanurkkaan ja Chelsea 1-0 johtoon. Toisella puoliajalla Chelsea iski vielä kaksi maalia ja otti näin ollen vakuuttavan kolme-nolla voiton viime kauden mestarista. Voittonsa ansiosta Chelsea jatkaa Valioliigan kärjessä seitsemän pisteen erolla Tottenhamiin.

Everton murskasi Manchester Cityn

Sunnuntaina oli Valioliigan ohjelmassa kaksi huippuottelua. Päivä alkoi Evertonin ja Manchester Cityn kohtaamisella. City lähti otteluun suosikkina vaikka joukkueella onkin ollut viime kuukausina hankalaa. City hallitsi  ensimmäistä puoliaikaa hienokseltaan, mutta siitä huolimatta Everton teki ottelun avausmaalin, kun Romelu Lukaku viimeisteli hienon kuvion päätteeksi yksi-nolla lukemat taululle.

Toisella puoliajalla kotijoukkue Everton oli täysin omaa luokkaansa. Puoliajan alkuun Kevin Mirallas vei Evertonin 2-0 johtoon ja tämän jälkee oli Tom Daviesin vuoro kurittaa Cityä. Ottelun päätöslukemat 4-0 viimeisteli Ademola Lookman kamppailun lisäajalla.

Päivän toisessa ottelussa kohtasivat Valioliigan jättiläiset Manchester United ja Liverpool. Ottelun avaus puoliaika oli hyvin tasainen eikä maalipaikkoja hirveästi nähty. Vieraat saivat kuitenkin rankkarin, kun vajaat puoli tuntia oli ottelua takana. James Milner latasi pallon varmasti verkkoon ja vei Poolin yksi-nolla johdossa tauolle.

Toisella puoliajalla kotijoukkue sai paremmin pelin juonesta kiinni ja Liverpool joutui puolustus  kannalle. Siitä huolimatta näytti pitkään siltä, että Liverpool ottaa ottelusta niukan yksi-nolla voiton itselleen. Manchester United oli kuitenkin asiasta toista mieltä ja tasoitti pelin, kun ottelua oli noin kuusi minuuttia jäljellä. Marouane Fellaini puski Wayne Rooney antaman keskityksen ylärimaan, mutta seuranneesta jatkotilanteesta Zlatan Ibrahimovic puski pallon kauniisti verkkoon United tasoitti ottelun. Nämä olivat myös ottelun päätöslukemat, joten pisteet jaettiin sopuisasti lukemin 1-1.

Tässä oli siis v-lopun kierros raportti pähkinän kuoressa. Valioliiga jatkuu lauantaina seitsemän ottelun voimin. Mielenkiintoisin kamppailu pelataan sunnuntaina, kun Valioliigan huippuottelussa kohtaavat Manchester City ja Tottenham.